Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

16 Септември 11, 22:13 / Автор: Фондация Empower United
44 проекта са на полуфинал за 200 000 лв. от Награда EMPOWER
Над 40% от тях са в сферата на IT технологиите
44 проекта на млади предприемачи (до 35 г.) се класираха за полуфинала на най-големия конкурс за финансиране на стартиращи фирми в България – Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи. Наградният фонд от 200 000 лв. ще бъде разпределен между победителя, който ще получи 50 000 лв., и още пет бизнес идеи с награди от по 30 000 лв. Експерти, предприемачи и бизнес лидери селектираха полуфиналистите сред повече от 160 кандидатури.

И тази година най-голям процент от всички подадени в конкурса бизнес планове са в областта на информационните и комуникационни технологии - 32%. Те са и най-високо оценени от експертите: над 40% от проектите, които продължават в полуфинала, са от областта на ИТ, а по 14 % са с профил „Култура, изкуство и образование” и „Медицина, здравеопазване и спорт”. 11% пък са свързани с маркетинг, реклама и продажби. (*Статистиката е на база проекти, преминали първи кръг. Процентът се различава от 100 поради разлики в закръгляването.)

82% от проектите, класирани за полуфинал, са за развиване на бизнес в София, следва Варна със 7%. Съотношението между успешни проекти, разработени от мъже и жени, е съответно 30:14. Позитивен факт е, че 89% от бизнес плановете, които продължават на полуфинал, са разработени от екипи.

Мениджърът на Награда EMPOWER Станислав Сираков приветства кандидатите, които продължават напред в конкурса и подчерта, че плановете им показват сериозен потенциал за създаване и развиване на собствен бизнес. Това, което ще се търси на полуфинала е силна лична мотивация и инициативност, висока предприемаческа култура, иновативност, отговорност и дългосрочен ангажимент за развитие на бизнеса. Потвърждава се тенденцията в условия на криза да се търсят иновативни и нестандартни решения, с което си обяснявам големия брой подадени IT проекти, допълни той.

В полуфинала кандидатите ще защитават лично своите идеи и планове за реализацията им. В края на октомври ще бъдат селектирани десетте финалисти, а победителите в надпреварата ще станат известни през ноември.

За "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи"

Конкурсът "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи" е инициатива на Фондация "Empower United" (www.empower.bg) и е подкрепена от Американската агенция за международно развитие (ААМР) и Фондация "Америка за България". Програмата се осъществява със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Официални спонсори на Наградата EMPOWER са Луфтханза Техник София, AES (Ей И Ес), CMS Cameron McKenna, Софарма, Телерик, Американската Търговска Камара, М-Тел и Българска Банка за Развитие. Организационни партньори на конкурса са JobTiger, Центърът за предприемачество и управленско развитие (CEED), Международната студентска идентификационна карта (ISIC) и Българска Агенция за Инвестиции. Образователен партньор е Майкрософт България.
Програмата се организира с медийното партньорство на Нова телевизия, Dnevnik.bg, Радио1 и Investor.BG.

За Фондация Empower United

Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя е изключително успешен пример за реализиране на публично-частно партньорство и обединява съмишленици, фокусирани върху най-добрите световни практики и новаторски методи в развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация за младите хора в България.

Пълна информация за дейността и проектите на фондацията можете да откриете на www.empower.bg.

Източник:
www.empower.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5809