Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Телекомуникации

Вземи в gLOG
20 Септември 11, 20:52 / Автор: LG
LG и National Geographic Assignment работят заедно, за да разширят възможностите за създаване на 3D съдържание със смартфони
LG Electronics си сътрудничи с фотографи от фото агенция National Geographic Assignment за създаването на първото 3D съдържание – видео и снимки, в историята на организацията. Материалът се заснема изцяло със смартфона LG Optimus 3D, първият в света смартфон предлагащ пълно 3D изживяване без очила с tri-dual архитектура.
София, 20.09.11 г. – LG Electronics си сътрудничи с фотографи от фото агенция National Geographic Assignment за създаването на първото 3D съдържание – видео и снимки, в историята на организацията. Материалът се заснема изцяло със смартфона LG Optimus 3D, първият в света смартфон предлагащ пълно 3D изживяване без очила с tri-dual архитектура.

“Вече повече от век National Geographic е водещата институция за първокласна фотография на дива природа, пейзажи, пътешествия и начин на живот,” каза д-р Йонг Сеок Парк, президент и изпълнителен директор, LG Electronics Mobile Communications Company. Фактът, че шест фотографа от екипа на National Geographic ще демонстрират възможностите за създаване на 3D изображения с Optimus 3D е огромна чест за нас. Това е изключително важен момент по отношение на утвърждаването на 3D технологиите при преносимите устройства, какъвто е смартфонът.”

Усъвършенстваната технология на LG Optimus 3D предлага функции за стабилизиране на видеото и алгоритъм, който следи разстоянието между двете камери. Тези предимства позволяват на фотографите на National Geographic Assignment да заснемат висококачествено 3D съдържание при различни условия и локации. Известно е, че National Geographic работи с изтъкнати фотожурналисти и разполага с богата колекция от фотографии. National Geographic Assignment избра шест фотографа от целия свят, които да заснемат изображения със смартфона.

“През годините сме публикували на страниците на изданията ни много снимки на фотографите на National Geographic, които са били отличавани с награди,” каза Маура Мулвихил, вицепрезидент, National Geographic Image Collection по „Продажби и назначения“. „Много сме развълнувани от факта, че ще работим съвместно с LG и ще се възползваме от най-новите възможности за създаване на 3D съдържание. Разполагайки с LG Optimus 3D, фотографите ни ще могат наистина да покажат света си така, както те самите го виждат – в пълен 3D формат.”

Екипът от изтъкнати фотожурналисти, който се състои от четирима фотографа и двама видеографа, представи творбите си в тазгодишното издание на най-голямото в Европа изложение за потребителска електроника и домакински уреди IFA в Берлин, Германия в периода 02-07 септември. Ето и кои са шестимата фотографа:

Стивън Алварес, фотожурналист
Г-н Алварес пресъздава истории от света на откритията, културата, религията, както и последици от конфликти. Стивън е фотограф на National Geographic от 1995 година. Негови снимки са печелили награди на конкурсите за фотография Pictures of the Year International и Communication Arts, излагани са на фестивала за фотожурналистика Visa Pour L'Image в Перпинян, Франция. Сред последните му изяви са участия в телевизиите NPR, PBS и CBS Sunday Morning. Стивън живее в Суаний, щата Тенеси.

Браян Скери, фотожурналист
Господин Скери е фотожурналист, специализиран в темите морски свят и подводни снимки. Той работи за списание National Geographic от 1998 година и отразява истории от различен характер, които разкриват мистерията и красотата на морето и насочват вниманието на читателите към различни проблеми, които застрашават океаните и техните обитатели. Той обикновено прекарва осем месеца годишно в полева работа и често се оказва в най-различни условия - от изследване на тропически коралови рифове до гмуркане под полярните ледници. Докато е бил на назначение, той е живял на дъното на морето, прекарвал е месеци наред на борда на рибарски лодки и е пътешествал с всякакви превозни средства - от моторни шейни, до канута и цепелини. През последните трийсет години е прекарал над 10 000 часа под водата. Чест гост е и на програми като Today Show по NBC, Sunday Morning на CBS и Good Morning America на ABC.

Браян Харви, фотожурналист
Като син на известен фотожурналист, г-н Харви е израснал, следвайки баща си в ангажиментите му по света. Разбира се, участвайки в процеса на създаването на филми от ранна детска възраст, той се е запалил по идеята да търси и изучава, докато е изкачвал Маянските пирамиди в Юкатан, летувал е на платки с лувуващи племена в Борнео и е яздил слонове в Малайзия. Правенето на филми и фотографията се оказали логичната следваща стъпка и сега той е успешен създател на филми, който със страст разказва историите на различни обекти. Ако не се намира на някое отдалечено място, където работи за National Geographic и Discovery, най-вероятно е на любимия си остров Аутър Банкс, където пресладва слънчевите лъчи, вятъра и вълните с типичната за него страст. Той търси красотата навсякъде и използва фотографията, за да я улови.

Джъстин Гариля, фотограф / външен редактор
В изпълнението на работните си задължения г-н Гариля е покорил земното кълбо – от областта Умбрия в Северна Италия, през зимното бедствие, известно като „дзуд” в Монголия; от мините за добив на сяра в Източна Ява, Индонезия до условията и природата на остров Сейбъл край бреговете на Нова Скотия. Работата му е фокусирана най-вече върху хора и места, в контекста на световните култури и условия. Към днешна дата той е написал три книги, в това число „Shaolin: Temple of Zen” (2007) - той е първият, който получава разрешение да документира монасите от манастира Шаолин; „Planet Shanghai” (2008) – която е представена във вестник New York Times и списание New Yorker; „Johor: Asia Latitude One” (2011) – която включва снимки на въздушни пейзажи и проникновени портрети на хора от Мала Азия. Г-н Гариля е номиниран за наградата Неограничеността на младия фотограф (Young Photographer Infinity), присъждана от Международния център по фотография (International Center of Photography). Той също така е притежател на две награди Снимка на годината (Photo of the Year) и е обявен от списание Photo District News за един от водещите „30 млади фотографа под 30 години” (30 Young Photographers under 30), а негови снимки са представяни на Фотографската колекция на National Geographic във Вашингтон (Окръг Колумбия).

Питър Хътчинс, фотожурналист
Г-н Хътчинс се занимава със заснемането и изработката на документални филми вече повече от десетилетие. Неговият интерес към филмите се ражда още докато е дете, по време на пътешествията му около света - от Съединените Щати през Китай, Южна Африка и Филипините. Благодарение на професионалните си ангажименти, той продължава да обикаля земното кълбо: отразява граничните конфликти в Южна Африка, проследява Пътят на коприната (Silk Road) в Западен Китай, документира света на затворническата система, установена в Америка. С негово участие са реализирани продукции за National Geographic и Discovery и работата му е включена в номинирания за оскар филм Война/Танц (War/Dance). През 2011 година той получава наградата „Най-добра кинематография” (Best Cinematography) на филмовия фестивал Sundance за работата си във филма „Спасяването на генерал Бът Нейкид” (The Redemption of General Butt Naked), в който се разказва за бивш либерийски военачалник, станал евангелист. Освен това, г-н Хътчис и неговият колега фотожурналист Джеф са герои на приключенска история, отразена в шест епизода по телевизионния канал National Geographic. Идеята на шоуто е да ги проследи, докато документират обширни региони в Китай през обективите на своите апарати. Когато не е на път, той живее в дома си в Бруклин, щата Ню Йорк.

Стив Уинтър, фотожурналист
Г-н Уинтър е бил жертва на нападение от носорози в Индия, преследвал е ягуари в Бразилия, атакуван е от мечка гризли с височина над три метра в Сърбия, попадал е в плаващи пясъци в най-големия резерват за тигри в света в Мианмар и е лагерувал в палатка в продължение на 6 месеца, при температура от -40 градуса, в преследване на снежни леопарди. Летял е над изригващи вулкани и е бил на отдалечени места, където хората никога преди това не са виждали рус чужденец, нито фотоапарат. Това е животът, за който той е мечтал като дете, израствайки в щата Индиана: да пътува по света като фотограф на National Geographic. Г-н Уинтър работи за National Geographic от 1991 година и е убеден, че неговата работа е най-страхотната на света. През 2011 година историята за национален парк Казиранга в Индия, която развива за National Geographic, е отличена с наградата „Global Vision Award” в конкурса „Снимка на годината” (Pictures of the Year International). Други негови отличия включват наградата „Фотограф на дивата природа за 2008” на телевизия BBC/ Националния исторически музей, както и първо място за история, свързана с природата във фото конкурса на World Press за 2009 година. Една от снимките, част от това успешно портфолио, наскоро беше избрана за една от „Най-добрите природни снимки на всички времена” от Международния съюз на фотографите за опазване на околната среда (International League of Conservation Photographers) и за победител на фестивала FotoWeek DC 2010 в категорията „Опазване на околната среда”.

LG Optimus 3D е признат като първия в света смартфон с Tri-dual технология (две ядра, два канала, двуканална памет), който възпроизвежда пълно стереоскопично 3D съдържание. Tri-dual архитектурата позволява безпроблемна работа с няколко приложения едновременно, гледане на HD филми и забавление с игри с интензивни графики.


# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация:
www.lg.com

About National Geographic Assignment
National Geographic Assignment работи с фотографи и видеографи на National Geographic, за да покаже на света техния талант чрез специални проекти и партньорства. Групата творци от целия свят пренася своите виждания в проекти, свързани с фотография, която отрязява начин на живот, приключения, пътувания и пейзажи. 

За повече информация посетете
www.NationalGeographicAssignment.com

Източник:
LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.3468