Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

21 Септември 11, 16:51 / Автор: Агенция НОА
Изложба-демонстрация на икебана и бонсай
ПОКАНА ДО МЕДИИТЕ
Рока България АД има удоволствието да ви покани на

Изложба-демонстрация на икебана и бонсай
27 септември 2011 г., от 18.00 ч.
в изложбен център Експо Баня София, бул. Мария Луиза 16.

Моля, потвърдете своето присъствие на тел.: 02 939 6090 или на e-mail: m.ivanova@noapr-bg.com, най-късно до 26 септември 2011 г.

Изложбата ще бъде открита от Н. Пр. Макото Ито, извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България.

На откриването, с кратки демонстрации пред публика ще бъдат представени:

*Икебана, японското изкуство за подреждане на цветя. Демонстрация на сдружение СОГА за популяризиране и разпространение на източната култура и прилагане на образователни програми.

*Бонсай, древното източно изкуство да се отглеждат умалени копия на дървета. Демонстрация на БОНСАЙ КЛУБ – БЪЛГАРИЯ.

Прекрасни цветни композиции икебана и миниатюрни творения бонсай ще бъдат подредени в изложба, която ще продължи до 1 октомври 2011 г.

Рока България АД, сдружение СОГА и БОНСАЙ КЛУБ – БЪЛГАРИЯ ще се радват да споделят още идеи как да създаваме хармония и да се чувстваме добре в ежедневието.

Икебана

Традиционното японско изкуство за подреждане на цветя икебана има над 500 години история. За неговото начало важна роля играят будистки религиозни практики. То има символичен характер, както и декоративна стойност. С времето, строгите му правила се променят, въз основа на традиционните форми се появяват нови стилове. Икебана продължава да се развива и днес, като се използва за религиозни ритуали, но и за украса на дома, както и като скулптурни елементи в големи зали и изложбени пространства. То е много популярно и се изучава и практикува не само в Япония, но по цял свят. Практикуването на икебана се възприема и като форма на медитация.

Това живо изкуство, наричано още кадо, в превод «Пътят на цветята», е многопластово. То е възхвала на красотата на природата, изследва връзката живот(природа) – време, показва смяната сезоните и жизнения цикъл през погледа на отделния човек в търсене на вътрешен мир и хармония. В дълбочина, философията и различните стилове на изкуството икебана се изучават в множеството школи, под ръководството на сертифицирани учители, но всъщност всеки може да практикува Икебана. Достатъчно е да има основни познания и много вдъхновение и положителна енергия.

Бонсай

Исторически данни сочат, че източното изкуство да се отглеждат умалени копия на дървета е възникнало Китай и има над 2000 години история. През 7-9 век, то е пренесено в Япония. Преведено от японски, бонсай означава «засадено в поднос». В началото, привилегия да се наслаждават на произведенията босай имали само избрани хора от йерархията. Постепенно, то станало достъпно и за заможните членове на обществото.

Като всяко изкуство, бонсай има основни стилове, правила и техники за оформяне на дръвчетата. При подходящи грижи, макар и миниатюрни, те могат да достигнат възраст, завидна и за своите големи събратя. Известни са бонсаи на 500 години.

В Европа, за пръв път бонсай е показан на световното изложение в Париж през 1900 г.

Днес, изкуството бонсай е много популярно по цял свят. С много любов, преклонение пред природата, търпение и помощ от специалист, всеки може да създаде своя жива миниатюра на любимо дърво.

Експо Баня София

Експо Баня София, корпоративният изложбен център на Рока България, отваря врати през 2007 година. В него е представена пълната продуктова гама обзавеждане за баня на трите марки на компанията – емблематичната Roca, родната марка Fayans и швейцарската - Laufen. Експо Баня София, обаче, е много повече от галерия на дизайна и модерните технологии в банята. За кратко време, Експо Баня София предлага на своите посетители интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство - представя официалните награди на Европейския съюз за модерна архитектура, връчвани от фондация Mies van der Rohe, международното изложение EXPO 2008 ZARAGOZA, екоизложбата на фотографии от конкурса „Аз и водата", концерт на камерен хор „Средец" с диригент Александър Куюмджиев, световна премиера на проекта Теодосий Спасов и Небесни струни, и др.

Последните събития в залата са фотоизложба „Дакар – сбъдната мечта”, изложба в рамките на Водна кула арт фест 2011, камерна театрална постановка „Здравей, обичам те”, Еко-изложба.

Корпоративният изложбен център на Рока България успешно се превъща не само в средище на дизайна и архитектурата, а и в модерен културен център. До края на 2011 г. предстоят още изложби, концерти, дискусии и други интригуващи събития.

Roca

Roca е световен лидер в пространството на банята и отправна точка в света на дизайна. Компанията присъства в над 135 страни и има 72 производствени центъра на пет континента.

Roca се развива непрекъснато, като се стреми към съвършенство в дизайна на своите продукти с цел да предложи в жилищните пространства уникални преживявания за сетивата. Като глобална марка, Roca създава гъвкави продукти, които се адаптират към навиците на потребителите във всяка страна и предлагат уникални решения за всички изисквания.

Roca, в процес на непрекъснато проучване, създава бъдещето, където дизайн и иновация работят заедно за благото на всички. Това прави марката Roca световен решаващ фактор и еталон в създаването на санитарни пространства.

www.roca.com

За Контакти:

Мария Иванова, Агенция НОА ООД
тел. 02 944 5050
e-mail: m.ivanova@noapr-bg.com

Източник:
www.noapr-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1124