Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

26 Септември 11, 13:09 / Автор: Комуникационна агенция Про Уей
Пети национален конгрес по интервенционална кардиология ще се проведе от 7 до 9 октомври 2011 г. в София
В рамките на Конгреса ще се състои първото по рода си Кардиологично училище за журналисти, което ще помогне на медиите да се запознаят с актуалните теми и проблеми в сферата
 
26.09.2011 г. София.V-тият Национален конгрес по интервенционална кардиология ще бъде проведен в столицата от 7 до 9 октомври 2011 г. Той има за цел да представи последните новости и постижения в областта на диагностиката и интервенционалното лечение на сърдечно-съдовите заболявания. В научната програма са предвидени лекции на водещи български и чуждестранни експерти в областта, както и представяне на случаи на живо (live case sessions)
 
Представянето на случаи на живо (live case session)е метод, който се използва по цял свят, но в България се практикува рядко поради технически трудности. Този похват представлява показване на операция в реално време, в която могат да се включат участниците във форума, посредством мнения и съвети за извършване на конкретната манипулация.
 
За първи път в историята на кардиологичните конгреси в България и във връзка със засиления интерес на обществеността към проблемите на здравеопазването, организационният комитет на форума инициира провеждането на първото Кардиологично училище за журналисти. Програмата на Училището включва презентации на водещи специалисти по актуални теми като стент за живот,съвременно лечение на остър коронарен синдром, новите технологии в Българияи др.
 
Целта на форума е да постави началото на добро сътрудничество между Българското дружество по интервенционална кардиология и медиите в България. Въвеждането на журналистите в спецификата на конкретните патологии, както и запознаването им с работата на съответните клинични звена ще помогне за актуалното и точно представяне на темата пред обществото.
 
Конгресът ще завърши с кръгла маса на тема „Настоящите индикации за реваскуларизация, контрол и реимбурсация“, с участието на представители на Министерството на здравеопазването и представители от НЗОК.
Петият национален конгрес по интервенционална кардиология се организира от Българското дружество по интервенционална кардиология, под егидата на Дружеството на кардиолозите в България.
 
За Българското дружество по интервенционална кардиология (БДИК)
 
Българското дружество по интервенционална кардиология (БДИК) е основано през 1994 година като сдружение с нестопанска цел. Председател на БДИК е доц. Диана Трендафилова от СБАЛССЗ „Св. Екатерина“. Към днешна дата членовете на дружеството са повече от 110.
Основни цели на дружеството са да съдейства за запознаване, внедряване и разпространяване на най-съвременните постижения в интервенционалната кардиология, както и за издигане на професионалното равнище, усъвършенстване и специализации на членовете на Дружеството.
 
 
 
 
 
 
 
За инфомация и регистрация:
За медийни запитвания:
Даниела Радулова                                                       
 
 
Международни прояви ООД -
 официален агент на конгреса
Mоб. тел. : +359 (896) 700 967
E-mail:      daniela@cim.bg
Стоян А. Стоянов
Partner&PR Manager
 
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
                  + 359 (888) 889 811
E-mail:      stoyanov@proway.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.148