Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
26 Септември 11, 21:45 / Автор: PR Agency Anettevents
С нова модерна Аула и обновена материална база Икономическият университет във Варна откри учебната година
26 септември 2011 г.: Днес с официално тържество и водосвет, отслужен от Митрополит Кирил, бе открита учебната 2011/2012 година в Икономически университет - Варна. На събитието присъстваха редица официални лица, сред които Кметът на Община Варна Кирил Йорданов, Заместник кметът Коста Базитов, Областният управител Данчо Симеонов и д-р Мария Фъртунова – Директор ВО в МОМН. Всички те лично отправиха поздравленията си за модернизацията на университета и пожелаха много успехи на студентите. Областният управител на Варненска Област дори заяви, че Община Варна предоставя 3 дка на Икономически Университет – Варна, където да бъде построено ново общежитие. Министър-председателят на Република България Бойко Борисов също не пропусна да поздрави преподавателите и студентите и бе изпратил поздравителен адрес. Новият ректор на университета – доц. д-р Пламен Илиев, първи изнесе своето тържествено слово и пожела на студентите спорна учебна година.
Първото висше търговско училище в България посрещна студентите си с обновена и модернизирана материална база. Безпорно най-голямата гордост за университета е новата Аула с капацитет над 600 места, проектирана от арх. Пеев, която е снабдена с най-новите достижения на комуникационната техника. Основната част от официалните събития се проведе именно там, като за начало бе излъчен специален 10-минутен филм, включващ всички нововъведения и модернизации, извършени за началото на учебната 2011/2012 година в Икономически университет – Варна.

Модернизирани и обновени са библиотеката и голяма част от сградите на университета в рамките на „Интегриран проект за подобряване условията за предоставяне на образователни услуги в Икономически университет – Варна” по договор за безвъзмездна финансова помощ от структурните фондове на Европейския съюз по програма „Регионално развитие”.

Библиотеката на университета, която е изцяло реконструирана и модернизирана по проект на арх. Караджова, също посрещна гости и журналисти за своето освещаване. В духовния център на университета са създадени допълнителни читателски места с модерно обслужване, отговарящо на съвременните изисквания. Изградени са технически оборудвани работни места за самообслужване при заемане, връщане, копиране, за работа с информационни ресурси и платени бази, за спокойна самостоятелна работа с книгите. Подобряват се условията за достъп и работа в библиотеката на всички читатели – преподаватели, студенти и потребители с увреждания, условията за съхранение на документалното богатство на библиотеката. Създават се условия за ускоряване на процесите за дигитализация и създаване на електронен архив на определна част от фонда на библиотеката.

Разширеният преди няколко години Втори корпус на университета, намиращ се на ул. Евлоги Георгиев, също блести с нова фасада и значителни благоустройства. За радост на студентите, изцяло ремонтирани са и общежитията на Икономическия университет.

Най-старото висше търговско училище в България, което през 2010 г. отбеляза своята деветдесета годишнина, остава вярно на мотото си „С академични традиции в бъдещето” и непрекъснато разширява както материалната си база, така и духовните търсения на академичната общност.

Скоро очаквайте видеоматериал от откриването на учебната година на Интернет страницата на Икономически университет – Варна (www.ue-varna.bg).

За Контакти: Anettevents Ltd.

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1357