Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
27 Септември 11, 20:28 / Автор: AMI Communications
LG, Philips и Sharp обединяват усилията си, за да предложат универсални приложения за различните платформи Smart телевизори
София, 27.09.11 г.– LG, Philips и Sharp се споразумяха да работят заедно, за да установят еднакви технически изисквания за Smart телевизорите, базирани на отворени стандарти като HTML5, CE-HTML и HbbTV. Първата стъпка на групата ще бъде представянето на бета версия на съвместен пакет за разработване на софтуер (Software Development Kit - SDK). Това подчертава нуждата от определяне на единни технически изисквания, които ще позволят на разработчиците да създават приложения, които могат безпроблемно да работят на Smart телевизори на LG, Philips и Sharp Aquos Net+.
Веднъж разработено приложение, което работи навсякъде: производителите на телевизори си сътрудничат, за да оптимизират ефективността на решенията, свързани със Smart телевизори

София, 27.09.11 г.– LG, Philips и Sharp се споразумяха да работят заедно, за да установят еднакви технически изисквания за Smart телевизорите, базирани на отворени стандарти като HTML5, CE-HTML и HbbTV. Първата стъпка на групата ще бъде представянето на бета версия на съвместен пакет за разработване на софтуер (Software Development Kit - SDK). Това подчертава нуждата от определяне на единни технически изисквания, които ще позволят на разработчиците да създават приложения, които могат безпроблемно да работят на Smart телевизори на LG, Philips и Sharp Aquos Net+.

Инициативата цели да улесни начина, по който приложенията се разработват и предлагат, и така да увеличи продуктивността на екосистемата от приложения за индустрията на Smart телевизори. В момента разработчиците на приложения трябва да изразходват много време и усилия, за да настроят и тестват приложенията си за всяка платформа поотделно. Опростяването на тази стъпка ще позволи на разработчиците да посветят повече време на същинското създаване на приложения - филми до поискване, музикални услуги, игри и услуги в социалните мрежи. Те също така ще могат да разширят достъпа на своите приложения за Smart телевизори до различните телевизионни платформи, като по този начин потребителите ще имат достъп до по-голямо разнообразие от съдържание.

“Това сътрудничество е повратен момент в кратката история на Smart телевизорите,” каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company. „Работата ни в партньорство с две компании, развиващи иновации, свързани с телевизори, означава, че сме направили огромна крачка към създаването на пазар за приложения, който е толкова иновативен и динамичен, колкото и този за смартфоните”.

LG, Philips и Sharp приканват и други производители на телевизори и разработчици на приложения да се присъединят към инициативата и да се включат с идеи за това как да бъде опростен процесът на създаване на приложения, като същевременно се осигури по-добро преживяване за потребителите.

Бета версията на универсалния пакет за разработване на софтуер ще бъде пусната в началото на месец октомври 2011 година.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За Royal Philips Electronics
Royal Philips Electronics е холандска компания (NYSE: PHG, AEX: PHI) с водещи позиции в различни бизнес сектори, която създава стойностни за потребителя решения чрез значими иновации, които подобряват здравето и стандарта на живот на хората. Като световен лидер в грижата за здравето, стандарта на живот и осветлението, Philips обединява технологии и стил в решения, създадени съобразно потребителските потребности, тяхното задълбочено познаване и обещанието за “sense and simplicity”. Базирана в Холандия, Philips има около 116 000 служители в над 60 държави по света. С продажби на стойност 23 милиарда евро през 2009 г., компанията е пазарен лидер в производството на решения за сърдечно здраве, бърза медицинска намеса, медицински грижи в домашни условия, енергийно ефективни решения за осветление и нови приложения за осветление, както и продукти, определящи стандарта на живот, свързани със състоянието и удоволствието на потребителите. Компанията е с водещи позиции по отношение на плоските телевизори, мъжки електрически самобръсначки, преносими устройства за забавление и орална хигиена. Информация от Philips можете да намерите на www.philips.com/newscenter.

За SHARP Corporation
Sharp Corporation е световна компания, разработваща иновативни продукти и ядрени технологии, които играят ключова роля в оформянето на бъдещето на електрониката. Като лидер в производството на дисплеи с течни кристали (LCD) и дигитални технологии, Sharp предлага една от най-широките и оптимизирани линии от потребителска електроника, информационни продукти и електронни компоненти, като същевременно създава нови мрежови бизнеси.

Sharp Corporation има 65 200 служители по света и обяви консолидирани годишни продажби в размер на 3 021 973 йени за финансовата година, приключила на 31 март 2011 година. Повече информация можете да намерите на уеб сайта на Sharp http://sharp-world.com/index.html.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15, 0885 769 556 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1522