Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
29 Септември 11, 19:22 / Автор: AMI Communications
LG се стреми към първото място на пазара на перални машини и хладилници в Европа до 2015 година
София, 29.09.11 – Президентът на LG Electronics Home Appliance Company обяви на изложението IFA целта на компанията да се превърне във водещата марка за перални машини и хладилници в Европа до 2015 година. В свое изявление на изложението за потребителска електроника в Берлин, Юнг-Ха Лий, изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company каза, че LG смята да спечели 13% пазарен дял (на база продажби) при пералните машини и 12,5% пазарен дял при хладилниците (на база продажби, като не се включват вградените хладилници) в региона в рамките на следващите 4 години.
С помощта на Smart домакинските електроуредите и агресивната си бизнес стратегия, LG иска да заеме лидерската позиция в региона до 4 години

София, 29.09.11 – Президентът на LG Electronics Home Appliance Company обяви на изложението IFA целта на компанията да се превърне във водещата марка за перални машини и хладилници в Европа до 2015 година. В свое изявление на изложението за потребителска електроника в Берлин, Юнг-Ха Лий, изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company каза, че LG смята да спечели 13% пазарен дял (на база продажби) при пералните машини и 12,5% пазарен дял при хладилниците (на база продажби, като не се включват вградените хладилници) в региона в рамките на следващите 4 години.

„Европейският пазар е високо конкурентен, което се дължи на наличието на утвърдени местни играчи в индустрията на домакински електроуреди,” каза г-н Лий. „LG обаче е напълно ангажирана с идеята да бъде марка, която европейските потребители приемат и предпочитат. Ние вече увеличаваме инвестициите си в региона и разполагаме с продукти в портфолиото си, разработени изцяло с оглед на нуждите и предпочитанията на европейците.”

Първокласен имидж чрез висококачествени Smart продукти
Основен елемент от стратегията на LG е да затвърди имиджа на компанията като първокласна марка чрез Smart домакински електроуреди. Сред силните страни на LG е възможността за по-ниска консумация на енергия и осигуряване на максимален комфорт за потребителите. Тези предимства са налични благодарение на Smart решенията на LG, които компанията нарича Smart ThinQ. Те включват технологиите Smart Manager, Smart Diagnosis, Smart Access, Smart Adapt и Smart Grid.

Smart Manager контролира хранителните запаси в хладилника. Функцията Smart Diagnosis помага на сервизните техници бързо и ефикасно да се справят с възникнали технически проблеми. Smart Access позволява на потребителите да контролират дистанционно домакинските уреди, като използват мобилни устройства като смартфони. Smart Adapt дава указания, свързани с готвенето и програмира циклите на изпиране съобразно индивидуалните нужди на потребителите. Smart Grid позволява на потребителите да спестят част от разходите си, като автоматично намалява консумацията на електроенергия по време на периодите, в които цената й е най-висока, при това, без да се изисква намесата на потребителите.

LG ще стартира продажбите на своите домакински продукти в Европа, като започне със Smart хладилници във Великобритания в края на тази година. След това на пазара ще бъдат предложени Smart перални, Smart печки и Smart роботизирани прахосмукачки. Предстои дебютното представяне в европейските магазини и на Smart гардероба Styler.

Фокусът върху Европа предполага и европейска стратегия
LG също така планира да увеличи своя пазарен дял на европейския пазар за домакински електроуреди за вграждане. Следвайки тази идея, компанията ще развие партньорските си взаимоотношения с дистрибуторите, с които работи и ще представи линия от локализирани продукти на ключови европейски пазари като Франция, Испания, Италия и Германия.

Като част от тази агресивна стратегия, LG ще увеличи производствения капацитет на заводите си в Европа. Очаква се обектът във Вършава, Полша да произвежда три пъти повече хладилници, като сегашният брой от 300 000 продукта на година ще се увеличи до един милион продукта. Новата монтажна линия за перални машини в Полша също трябва да достигне годишно количество от един милион продукта. LG ще се ангажира и с инвестирането на допълнителни 34 милиона щатски долара до 2015 година, благодарение на които компанията ще разшири производствения си капацитет.

„Полагаме такива усилия, за да отговорим на потребностите на европейския пазар, за които искаме да сме добре подготвени,” каза г-н Лий. „Все по-голяма част от нашите продукти, предназначени за европейския пазар, ще се произвеждат в европейски заводи, вместо в корейски или китайски.”

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Appliance Company

LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15, 0885 769 556 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.8352