Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

29 Септември 11, 17:25 / Автор: ROI Communication
DiVino.Taste - възможност да дегустирате най-доброто българско вино
На 19 и 20 ноември 2011 г. (събота и неделя) в Централен военен клуб в София ще се проведе първият по рода си форум на българското вино DiVino.Taste.
DiVino.Taste е събитие, на което българските винопроизводители ще могат да се срещнат със своите потребители и да им предложат възможност да дегустират качествените български вина. В същото време Divino.Taste има за цел да се превърне в една професионална платформа за комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьорите, дистрибуторите и крайните клиенти.

В рамките на двата дни на изложението гостите на DiVino.Taste ще могат да дегустират над 200 от най-добрите български вина и да се срещнат и да разговарят с техните производители. Изложението е отворено както за утвърдените познавачи и професионалистите от винения бранш, така и за широката публика от любители на виното.

Двама Master of Wine - Каролайн Гилби (Великобритания) и Константинос Лазаракис (Гърция) допълват утвърдените имена на експертите, които ще водят семинарната част - Вили Гълъбова, Яна Петкова, Юлия Костадинова, Ясен Захариев, Радослав Радев и Любомир Попйорданов.

“Решихме да поставим началото на изложението DiVino.Taste с намерението то да се превърне в ежегоден форум на българското вино,” заявява Емил Коралов, един от създателите на DiVino.Taste и генерален мениджър на издателство Gourmet Publishing.

“Идеята ни е събитието да бъде витрина, която да показва лицето на новото българско вино,” споделя и Юлия Костадинова, винен журналист и главен редактор на DiVino.bg.

Събитието ще се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

Организатор на Divino.Taste e Gourmet Publishing.

Повече за DiVino.Taste
DiVino.Taste е разделен на три части - Изложение на българските винопроизводители, Майсторски класове и лекции и Свободна зона.

Изложението на български вина ще събере 35 от най-добрите български винопроизводители, които ще представят вината си пред взискателната публика на DiVino.Taste. Всеки производител има право да участва с до 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, които са направили виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. Входът до изложението е с билети, а закупилите билет за поне един от майсторските класове имат достъп до изложението и в двата дни.
Майсторските класове и лекциите ще обогатят знанията на записалите се за виното, ще ги срещнат с най-добрите български винени експерти. Чуждестранните лектори са на изключително ниво. Майсторските класове включват както курс за начинаещи дегустатори, така и обучения и дегустации на по-високо ниво.
Лекциите са ориентирани предимно към хората, които са свързани с бизнеса с вино във всичките му аспекти.
Всеки, който иска да е част от Майсторските класове е необходимо да си купи билет. Лекциите са безплатни за закупилите билет поне за един майсторски клас, както и за посетителите на изложението със задължителна предварителна регистрация.
Свободната зона е място, в което ще бъдат разположени щандове с лека храна, безалкохолни напитки и кафе, информационни пунктове на партньорите и организаторите. Достъпът до нея е срещу закупен билет за изложението или за майсторски клас.

За Gourmet Publishing
Зад идеята за организирането на голямо винено изложение в София стои екипът на сайта за винена публицистка и култура DiVino.bg, който е част от издателство Gourmet Publishing.
Gourmet Publishing е създадена от висококвалифицирани и вдъхновени професионалисти в областта на винената и гурме публицистика и култура. Това са високо ценени критици, не само защото са истински свързани с виното и храната, а и защото са идеолози за създаване на винена и гурме общност в България. Всички те са убедени, че в България се прави много добро вино, но малко хора знаят за това.

Повече на:
http://taste.divino.bg/

За Контакти:

Иво Йотов
ROI Communication
тел: +359 2/ 961 59 71
e-mail: iyotov@roibg.com

Източник:
http://taste.divino.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1344