Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
01 Октомври 11, 08:57 / Автор: PR Agency Anettevents
"Една моя история, свързана с Китай"
По случай честването на 62-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Китайската народна република и Република България, посолството на КНР в София организира конкурс за есе на тема „Една моя история, свързана с Китай". През периода май - август 2011 г. около 100 българи, искащи да споделят своята история, свързана с Китай, изпратиха своите есета в Китайското посолство в София.
Като една от най-талантливите „писателки” за пореден път се доказа най-младият член на екипа на ПР агенция „Анетевентс” – Виолина Данчева. Със своето завладяващо есе „Пътят към любовта” Виолина спечели сърцата на журито в конкурса и заслужено зае второто място. Участието на 23-годишната ПР-ка в конкурса съвсем не е случайно – още на 6-годишна възраст Виолина се докосва до китайската култура, благодарение на тренировките по китайското бойно изкуство УШУ. Дълги години тя упорито тренира, печели редица републикански и международни състезания и от съвсем скоро дори е треньор в спортен клуб „Шън Лун”, Варна.

„С Китай се запознах, когато бях на шест годинки и от тогава не остава ден, в който да не си кажем „Здравей”, разказва Виолина в своето есе. „Това е страна, до която всеки човек на тази планета се е докоснал и това е истинско чудо. Хващаме Китай в ръка всяка сутрин с четката си за зъби ‘’Made in China’’ и черпим по този начин, без ни най-малко да осъзнаваме, от силната индустрия и пословично трудолюбие на тази страна. Възхищаваме се на Китай всеки път, когато с притаен дъх гледаме фойерверки и се радваме на изобретателния гений на народа й. Китай ни прави по-красиви, когато ни загърне в августовска вечер със своята коприна и ни прави по-сполотени, когато извади едно тесте карти, за да поиграем с приятели. Той е всичко това и още много, което не може да бъде изказано...”.

По-нататък Виолина вдъхновено разказва за своята първа среща с УШУ и дългия път, който извървяват заедно, за да стане това, което е днес – благодарение на добродетелите и принципите, които е научила от китайската култура.

Конкурсът бе организиран от посолството на Китай в България с цел задълбочаване на традиционното приятелство между двата народа и стимулиране на деловото сътрудничество в различни области между двете страни.

Церемонията по награждаването на победителите се състоя на 29 септември от 18:30 ч. в хотел Шератон по време на приема, организиран по повод 62-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Китайската народна република и Република България и основаването на Китайската народна република.

„Дали сега или след много години, аз съм сигурна, че ще видя Китай, защото ние си принадлежим и аз съм още едно от децата му. А до тогава ще продължавам да се възхищавам на четката за зъби, коприната, фойерверките и ще вадя от време на време меча, за да се огледам и да си спомня, коя бях аз преди да се докосна до мъдростта му.”.

За Контакти: Anettevents Ltd.

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1143