Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Храни

03 Октомври 11, 09:12 / Автор: Solae.com
Нов онлайн бюлетин дава полезна информация за здравословното хранене и безопасността на храните
Акцент в него е календарът на събитията по света, посветени на храненето и, както и информация за уебинари с участието на представители на Solae.
Световният лидер в разработването на съставки на соева основа, Solae, започна от септември да издава месечен онлайн бюлетин с полезна информация за здравословното хранене, интересни факти за пълноценните протеини и др. Акцент в него е календарът на събитията по света, посветени на храненето и, както и информация за уебинари с участието на представители на Solae. В бюлетина има още и материали за актуални световни изследвания в сферата на здравословното хранене, безопасността на храните, иновациите в областта на соевите продукти и др.

По време на дискусионен форум „Пълноценните протеини в храненето на българите”, организиран от компанията през лятото, стана ясно, че българските потребители нямат достатъчно информация за пълноценните протеини и ролята им за здравословното хранене. Това мнение споделиха участниците в дискусията, в която се включиха представители на Министерство на здравеопазването, Българската агенция по безопасност на храните, Националния център по опазване на общественото здраве, както и учебни институти. Форумът, на който бяха представени резултатите от проучване за хранителните навици на българите, изготвено от „Ноема”, беше иницииран от Solae, с подкрепата на Българското дружество по хранене и диететика.

В рамките на форума хранителните експерти се обединиха около мнението, че е важно да се повиши нивото на информираност за пълноценните протеини сред потребителите. Според проф. д-р Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика, българите подценяват значението на растителните протеини и особено соевите, определяйки витамините и минералите като най-важни хранителни съставки за здравето. Проф. д-р Попов посочи още, че от растителните продукти, соята е единственият висококачествен протеин, който съдържа нужните нива на 9-те незаменими за човешкото тяло аминокиселини.

Първият брой на бюлетина можете да разгледате тук - http://image.conversations.dupont.com/lib/fec815717d61057a/d/1/index.htm

За Solae:
Solae е световен лидер в разработването на съставки на соева основа за хранителни и вкусни продукти. Solae предоставя решения, които носят уникалната комбинация от функционални, хранителни, икономични и устойчиви плюсове за нашите клиенти. С централа в Сейнт Луиз, Мисури, САЩ, компанията е формирана чрез джойнт венчър между DuPont (NYSE: DD) и Bunge (NYSE: BG) през 2003 г. Solae е носител на Вътрешен сертификат за етика на Етисфиър за 2011 г. и е разпознат като една от Най-етичните компании в света през 2011 г. За повече информация, посетете www.Solae.com.

Източник:
www.Solae.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1378