Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
04 Октомври 11, 22:54 / Автор: All Channels I PR
Миряна Тодорова и Самуил Стоянов са победителите в петото издание на конкурса за ново българско изкуство „Гауденц Б. Руф“
На специална изложба в понеделник вечер бяха обявени призьорите в петото издание на конкурса за ново българско изкуство „Гауденц Б. Руф“.
3 Октомври 2011, София
На специална изложба в понеделник вечер бяха обявени призьорите в петото издание на конкурса за ново българско изкуство „Гауденц Б. Руф“. Творбите на Миряна Тодоровa и Самуил Стоянов грабнаха големите награди в двете конкурсни категории – съответно „Млади творци“ и „Утвърдени творци“. Призьорите бяха наградени лично от Гауденц Б. Руф, който присъди награди в размер на 2500 и 4500 евро на специална церемония в галерия „Райко Алексиев“.

Наградите „Гауденц Б. Руф“ водят началото си от 2007 г. В рамките на надпреварата всяка година по двама артисти се награждават в категориите „Млади творци“ и „Утвърдени творци“, като те имат възможност да покажат таланта си и да премерят сили за една от двете награди. Ежегодно надпреварата цели да стимулира и популяризира визуалните изкуства в България, особено творчеството на по-младото поколение. Финансирането на конкурса се извършва от специален фонд в Швейцария.

Призьорите в надпреварата биват селектирани от водещи български и чуждестранни представители на арт средите. През 2011 г. сред чуждестранните членове на журито бяха Бранислав Димитриевич, изкуствовед от Белград, Сърбия и Ханспетер Портман, изкуствовед от Цюрих, Швейцария. От българска страна в селекцията на кандидатурите се включиха Мария Василева и Светлана Куюмджиева, художествени критици и куратори, както и Правдолюб Иванов, художник.

От получените близо 90 кандидатури на първата си сесия през месец май тази година журито номинира за втори кръг следните участници:
Категория „Млади творци”:

Станимир Генов, София; Зоран Георгиев, Гевгели/София; Викенти Комитски, София; Димитър Шопов, Пловдив; Миряна Тодорова, София/Ню Йорк; Коста Тонев, Пловдив/Виена, Ив Тошайн, София/Виена; Десислава Унгер, София/Виена.
Категория „Утвърдени творци”:
Иво Бистрички, София/Бургас; Самуил Стоянов, Добрич; Петер Цанев, София; Вероника Цекова, София.

Произведенията на финалистите ще бъдат изложени в галерия „Райко Алексиев“ в София между 3 и 22 Октомври. Седмица по-късно, на 27 октомври, творбите на стигналите до финален кръг артисти ще бъдат показани и във Варна, където в галерия „Графит“ те ще бъдат достъпни за широката публика до 10 ноември.

Подробности за наградата „Гауденц Б. Руф“ можете да откриете на уебстраницата http://www.ruf-award.org

За Контакти:

Петър Калотов, All Channels | PR, тел.: 02/43 40 335; GSM: 0889 003 826; e-mail: pkalotov@all-channels.com

Източник:
All Channels | PR

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.9101