Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
06 Октомври 11, 21:47 / Автор: AMI Communications
LG представи първото в света приложение за конвертиране на 3D игри за смартфон
LG представи 3D Game Converter – първото приложение в света за конвертиране на игри от 2D в 3D формат за смартфони, базиран на стандарта OpenGL (Open Graphics Library).
София, 06.10.11 г. – LG представи 3D Game Converter – първото приложение в света за конвертиране на игри от 2D в 3D формат за смартфони, базиран на стандарта OpenGL (Open Graphics Library). Той е създаден, за да увеличи наличното 3D съдържание и да подпомогне налагането на 3D устройствата като гейминг платформи. Първоначално 3D Game Converter ще бъде наличен на смартфона LG Optimus 3D и ще бъде оптимизиран за конвертиране на 50 2D игри.

3D Game Converter ще бъде включен в междинния ъпдейт за смартфона LG Optimus 3D, който ще бъде пуснат този месец. Точните дати на пускане на ъпдейта ще зависят от местните мобилни оператори за всеки пазар.

3D Game Converter ще бъде от полза както за разработчиците на игри, така и за потребителите на смартфона. Малките и средни софтуерни компании ще могат да предложат 3D версии на вече съществуващите 2D игри, без това да изисква отделянето на големи инвестиции в хора, средства и време. Междувременно, притежателите на смартфони ще могат да конвертират 2D игрите, с които разполагат в 3D формат, навсякъде и по всяко време, при това напълно безплатно.

„Решението Game Converter е истинско постижение за индустрията”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Мобилният гейминг е едновременно бързо разрастваща се тенденция и възможност за генериране на сериозен ръст, а LG е решена да заеме лидерската позиция на този пазар”.

След като инсталират 3D Game Converter, потребителите могат да се забавляват с триизмерния вариант на 2D игрите, базирани на стандарта OpenGL1, които вече са свалили, като за целта трябва само да активират конвертора. Връщането на игрите към първоначалния им вариант, в 2D, се осъществява като конверторът просто се изключи.

Когато потребителите стартират 2D мобилна игра през 3D Game Converter, програмата автоматично сканира играта, за да провери дали тя е сред оптимизираните за 3D конвертиране. Ако играта е оптимизирана, тя ще се конвертира в 3D формат на база на настройките за визуализация по подразбиране. 2D игрите, които не са базирани на OpenGL, също могат да бъдат конвертирани в 3D формат, чрез ръчна промяна на настройките. През месец октомври ще бъдат налични оптимизирани настройки за около 50 2D игри, а до края на годината към списъка ще се добавят още 50.

„3D Game Converter не е просто едно елементарно допълнение. Софтуерът автоматично разпознава информацията за дълбочината на обектите спрямо техните позиции. В последствие той разделя 2D образите по един за всяко око”, обясни д-р Хенри Нхо, евангелист на 3D технологията на LG. Спрямо изчислената дълбочина 3D Game Converter създава две различни изображения – едно на предния и едно на задния план. В последствие се използва специален тънък слой (филтър) нанесен върху екрана, наречен паралакс бариера, който показва лявото изображение на лявото око, а дясното изображение на дясното око, като по този начин се създава илюзията за визуална дълбочина.“

LG е подала за регистрация няколко патента за технологии, включващи функция за конвертиране на 2D съдържание в 3D формат в по-големи страни като Великобритания, Германия и Съединените Щати.

# # #

1 Конверторът работи само с игри, базирани на стандарта OpenGL в пейзажна ориентация.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация:
www.lg.com

За повече информация:

Ина Пенкова
AMI Communications за LG
02/ 989 51 15
0886 63 45 80
ina.penkova@amic.bg
www.lge.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.5036