Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

11 Октомври 11, 11:44 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Първото Кардиологично училище за журналисти постави началото на активна комуникация между медии и кардиолози
Кардиологичното училище за журналисти се проведе в столицата на 9 октомври 2011 г. и бе част от V-тия Национален конгрес по интервенционална кардиология
11.10.2011 г. София. Българското дружество по интервенционална кардиология (БДИК) проведе първото по рода си Кардиологично училище за журналисти. Училището запозна журналистите с актуалните теми и проблеми в сферата, както и постави началото на добро сътрудничество между БДИК и медиите в България.

Поради засиления интерес на обществеността към проблемите на здравеопазването, организационният комитет на форума създаде Речник на най-често използваните понятия в областта на интервенционалната кардиология, който бе предоставен на журналистите.

Водещи специалисти запознаха присъстващите с актуални теми като стент за живот, съвременно лечение на остър коронарен синдром, новите технологии в България и др. и спомогнаха за въвеждането на журналистите в спецификата на конкретните патологии, както и за запознаването им с работата на съответните клинични звена.

V-тият Национален конгрес по интервенционална кардиология събра повече от 300 специалисти от цялата страна, които обсъдиха съвременните технологии и методи за лечение в областта. Конгресът представи последните новости и постижения в областта на диагностиката и интервенционалното лечение на сърдечно-съдовите заболявания. В научната програма се включиха водещи български и чуждестранни експерти в областта, както и бяха представени случаи на живо (live case sessions).

Важността на темата и бъдещето на интервенционалната кардиология постави пред всички участници в Кардиологично училище за журналисти – представители на медиите, специалисти и пациенти, предизвикателството да се информират активно, да повишават своите знания и умения в областта, както и да популяризират възможностите на интервенционалната кардиология.

Кардиологичното училище за журналисти се проведе с подкрепата на СОФАРМА АД.


За информация:

Даниела Радулова

Международни прояви ООД -
официален агент на конгреса
Mоб. тел. : +359 (896) 700 967
E-mail: daniela@cim.bg


За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
Partner&PR Manager
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1411