Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
11 Октомври 11, 22:25 / Автор: LG
LG планира да заеме първото място на пазара на 3D телевизори през 2012 година
Намерението на компанията се базира на бързото приемане на нейната серия телевизори CINEMA 3D.
София, 11.10.11 г. – LG Electronics обяви плановете си да се превърне в най-продаваната марка 3D телевизори до края на следващата година. Намерението на компанията се базира на бързото приемане на нейната серия телевизори CINEMA 3D.

„С развитието на технологията и все по-големия избор от 3D съдържание, нашите очаквания са, че пазарът на 3D телевизори ще се разрасне с изключително бързи темпове през 2012 година“, каза Хавис Куон, президент и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „LG възнамерява да се превърне в лидер по отношение на 3D телевизорите до такава степен, че нашата марка да се свързва с 3D забавлението като цяло.”

„Все по-големият брой приложения за Smart 3D телевизори ще увеличи конкуренцията за създаване на единен стандарт на екосистемата от приложения. Успехът на пазара на телевизори вече няма да зависи единствено от самите устройства, а от екосистемата, в която те работят“, добави Куон.

Първи на световния пазар на 3D телевизори
След пускането им Smart телевизорите LG CINEMA 3D увеличиха пазарния дял на компанията на пазара на 3D телевизори. До края на следващата година LG ще представи по-широко портфолио от продукти както във високия, така и в ниския клас, като 3D възможностите ще са налични в 70% от черната техника.

LG Electronics ще продължи да подобрява стандартите на 3D забавлението.
За тази цел компания ще работи в тясно сътрудничество с дъщерната си компания LG Display (водещ производител и доставчик на TFT-LCD монитори, OLED и гъвкави дисплеи), както и с други свои компании, подпомогнали развитието на пасивната 3D технология на LG (FPR), която е в основата на серията CINEMA 3D. Като допълнение LG ще продължи да полага усилия в посока разширяване на възможностите на своите продукти за разпространение на съдържание и предлагане на услуги за 3D „видео при поискване“ (VоD).
Компанията ще наблегне също и върху създаването на съдържание, съобразено с конкретните нужди на всеки пазар.

Лидери в бизнеса със Smart телевизори
Подобряването на екосистемата от приложения за Smart телевизорите е важна част от бизнес стратегията на LG. Стратегическите партньорства с разпространители на 3D съдържание, онлайн сайтове предлагащи платено видео съдържание и софтуерни компании, които създават игри ще позволяват на клиентите директен достъп и по-широк избор от съдържание. Дистанционното управление Magic Motion е ключов елемент за предлагането на повече функционалности на успешната платформа за Smart телевизори.
3D телевизорите на LG постепенно ще преминат към платформа с отворена архитектура. Това ще направи разработването на приложения и създаването на съдържание далеч по-лесно и удобно за разработчиците и продуцентите. Като създава динамичен пазар на приложения и съдържание, LG очаква значително увеличение на интереса към 3D функционалността.

Бързо преминаване към следващото поколение дисплеи
LG работи с компанията LG Display, за да разработи следващото поколение дисплеи, поддържащи ултрависока резолюция (UD). Тази технология ще бъде масово използвана при OLED телевизорите, които се очаква да са на пазара през следващата година. Екраните с ултрависока резолюция ще предлагат четири пъти по-добра резолюция спрямо съществуващите HD екрани. Сериозните инвестиции в изследване и развитие са насочени и към разработването на 3D дисплеи, за които не са нужни очила.

Стремежът на LG да заеме първото място на световния пазар на 3D телевизори се допълва и от постоянните подобрения при управлението на производствения процес и разпространителската мрежа. LG планира да разшири производствените си мощности на пазари като Европа, Северна Америка и Китай. Компанията ще създаде и условия за по-бързо преминаване през митническите процедури и ще подобри логистиката си. Всичко това е с цел да увеличи производствения си капацитет за производство на 3D телевизори.

# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Едновременно с многофункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

Източник:
LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6737