Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
11 Октомври 11, 22:29 / Автор: PR Agency Anettevents
Ойлтанкинг увеличава капацитета на терминала си във Варна
Нова инсталация за товарене на течни продукти на Пристанище Варна-Запад бе пусната в експлоатация след тържествен водосвет. Инвестицията в размер на 100 хил. евро е направена от Ойлтанкинг България АД и Пристанище Варна ЕАД и включва изграждането на допълнителна станция при вече съществуващото им съоръжение на кей №2 на Пристанище Варна-Запад. При строежа са спазени всички световни и европейски стандарти за безопасност и защита на околната среда.
Целта на направената инвестиция е да се гарантира безпроблемното използване на съоръжението за дългосрочен период от време и увеличаване на капацитета на товаро-разтоварните дейности.

Началота на проекта бе поставено през 1999 г., когато Ойлтанкинг GmbH, Аурубис България АД и Пристанище Варна ЕАД създават акционерно дружество Ойлтанкинг България АД. Целта бе изграждането и експлоатацията на терминал за съхранение на сярна киселина на територията на Пристанище Варна-Запад.

Терминалът, с капацитет 33 хил. тона, бе построен само за 10 месеца и официално открит през есента на 2001 г. Тогавашната инвестиция беше в размер на 13 млн. лева, а средствата предоставени от Ойлтанкинг GmbH. От въвеждането в експлоатация на съоръжението до момента са натоварени повече от 650 кораба с общ обем от близо 5 млн. тона.

Понастоящем акционери в Ойлтанкинг България АД са Ойлтанкинг GmbH (Германия) и Пристанище Варна ЕАД. Инвестицията през 2011 г. усъвършенства качеството на работния процес на терминала в още по-голяма степен и гарантира по-добри условия на труд.

Повече за Ойлтанкинг GmbH (Германия):
Ойлтанкинг GmbH (Германия) е втората по големина компания в света, специализирана в изграждане и експлоатация на независими терминали за съхранение на течни продукти. Тя притежава 72 терминала в Европа, Северна и Южна Америка, региона на Индийския океан и Далечния Изток. В резултат дружеството осигурява независимо обслужване на товари, включително изграждане и развитие на инфраструктура, във връзка със съхранението и транспортирането на течни въглеводороди (сурови и преработени продукти), течни химически продукти, животински и растителни масла, газообразни продукти и всякакви други течности, за чието получаване, съхранение, разпределение и поддръжка е необходима специализирана инфраструктура.

За Контакти: PR Agecny Anettevents

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1417