Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Земеделие

12 Октомври 11, 16:40 / Автор: All Channels I PR
Инвестиции и добив в нетипични за варненска област земеделски култури развиват региона
Над 200 сезонни работни места откри добивът на сладка царевица и броколи на Ел Комерс Агро във варненската община Дългопол
Над 200 сезонни работни места откри добивът на сладка царевица и броколи на Ел Комерс Агро във варненската община Дългопол

Инвестиции в разработката и добива на нетипични за варненска област земеделски култури развиват икономиката на региона около община Дългопол. Само през 2011 г. инвестициите на Ел Комерс Агро, част от Ел Комерс Груп, направени в отглеждане на броколи и сладка царевица, създадоха над 200 сезонни работни места. На национално ниво отглеждането на броколи и сладка царевица от земеделските стопани е сравнително непопулярно, но регионът притежава всички предпоставки за развитие на подобен тип зеленчуко производство, уточниха от компанията.

„Технологията на отглеждане и особеностите на самите култури изискват много внимателна обработка, извършвана на ръка. Отглеждането на броколи и сладка царевица е изключително специфично, но за нас водещ принцип е и създаването на предпоставки за положително развитие на целия регион“, коментира Теодора Караиванова, управител на Ел Комерс Агро. Насажденията от сладка царевица и броколи възлизат на близо 2 000 декара. Компанията е единствената в България, която отглежда сладка царевица на площ от над 900 декара. Понастоящем броколи се отглеждат на 1 000 декара.

„В сезон 2011 очакваме добиви в размер на около 1 350 тона сладка царевица и близо 1 300 тона броколи. Добивът на сладка царевица е в разгара си от средата на месец септември, а в средата на октомври стартираме и с броколи насажденията. Направените анализи на продукцията до момента сочат, че нейното качество е изключително високо и надхвърля средните нива. Вярвам, че търсенето на подобен род, макар и нетипични за региона култури, ще нараства най-вече заради отличните характеристики на продукцията“, допълни Теодора Караиванова.

Цел на компанията е да обработва и добива максимално екосъобразно продукцията. След приключване добива на сладка царевица останалата зелена маса може да бъде използвана за целите на животновъдството в региона.

Компанията Ел Комерс Агро е част от Ел Комерс Груп, като групата обединява компании от секторите селско стопанство, транспорт и рециклираща индустрия. Ел Комерс Агро е собственик на земя, техника за обработка и поливане, складови и производствени мощности и работи със земеделски производители, които обработват над 45 000 декара площ в региона на общ. Дългопол, варненска област. Компанията е и създател на проекта за развитие на Камчийска долина - „Камчия - Долината на водата“.

За Контакти:Катерина Ушева, All Channels | PR, тел: 02 / 43 40 365, e-mail: katerina@all-channels.com

Източник:
All Channels | PR

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.114