Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
13 Октомври 11, 13:51 / Автор: AMI Communications
LG развива IPS технологията, за да наложи нов стандарт за визуална производителност
София, 13.10.11 г. – LG Electronics представи новата си серия монитори IPS5, базирана на IPS технология (in-plane switching), която осигурява по-широк ъгъл на видимост и наситеност на цветовете. Серията IPS5 е най-новата версия на серията монитори IPS1 и IPS6, които бяха отличени от „Асоциацията на изданията, занимаващи се с фотография и изображения“ (TIPA).
Прецизни настройки и широк ъгъл на видимост позволяват на потребителите да гледат и споделят изображенията по начина, по който те са създадени

София, 13.10.11 г. – LG Electronics представи новата си серия монитори IPS5, базирана на IPS технология (in-plane switching), която осигурява по-широк ъгъл на видимост и наситеност на цветовете. Серията IPS5 е най-новата версия на серията монитори IPS1 и IPS6, които бяха отличени от „Асоциацията на изданията, занимаващи се с фотография и изображения“ (TIPA).

Дисплеите IPS5 предлагат повече възможности за калибриране на цветовете и осигуряват ясни и наситени багри. Цветовете са много близки до оригиналните, дори и гледани под различни ъгли. Мониторите използват усъвършенствана технология за възпроизвеждане на изображенията и са предназначени за употреба от професионални дизайнери и фотографи.

„Ние работим за подобряването на всеки отделен елемент на нашите монитори, като внедряваме най-модерните технологии, които са налични в момента”, каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company. „Серията IPS5 е резултатът от нашите усилия. Тези монитори възпроизвеждат изключително точни изображения с реални цветове при широк ъгъл на видимост, като по този начин отговарят на изискванията дори на най-взискателните професионалисти”.

Точност на цветовете
Вместо TN (twisted nematic) панели, IPS5 серията използва панел IPS, като по този начин моделите осигуряват изключително реалистични изображения с по-голяма точност на цветовете. Тази прецизност е подсигурена и с доклад за настройките на цветовете, който се подготвя от експерти на LG и клиентите получават при покупката на мониторите. Това е една от малкото серии монитори от висок клас, които предлагат подобна гаранция на точността на цветовете. С нея клиентите могат да са сигурни, че виждат реалните цветове на изображенията, които обработват.

Еднакви нюанси чрез постоянна цветна температура
IPS5 мониторите поддържат оптимална цветна температура (6,500К ), която се измерва в градуси по Келвин и показва оттенъка на източника на светлина. Цветът на светлината е свързан само с температурата на източника на светлината. Колкото по-висока е тя, толкова повече цветът й се променя от червеникав и достига до синкав. Именно с постоянната цветна температура е възможно възпроизвеждането на цветове, много близки до оригиналните. Така че дизайнерите и зрители могат да наблюдават една и съща картина, с еднакви нюанси на цветове, без значение дали изображението се обработва или е отпечатано или проектирано.

Без промяна в цветовете
Благодарение на съчетанието на технологиите IPS и LED, новите IPS5 монитори осигуряват оптимизирано качество на картината, без вариации на цветовете. Те също така предлагат по-широк ъгъл на видимост, като така зрителите могат да се наслаждават на ясна и реалистична картина, независимо в каква позиция са застанали пред екрана.

Функцията Dual Package позволява бързата и лесна конфигурация на втори дисплей. Чрез нея потребителите също могат да разделят картината на основния екран, да свържат втори монитор с един клик и да работят с една лента на задачите (taskbar) и на двата дисплея. Освен това, усъвършенстваната технология Super Energy Saving, която гарантира ниска консумация на електроенергия, превръща IPS5 в решение, което работи с грижа за природата. Сериите IPS5P се отличават с ергономичен дизайн и се предлагат със стойка с регулируема височина, която може да бъде настроена в различни позиции.

От този месец серията IPS5 вече е на европейския пазар, а IPS5P ще бъде налична в Европа през ноември.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15, м: 0885 769 556, @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5462