СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

18 Октомври 11, 19:58 / Автор: LG
LG ще покаже най-новите си продукти за домашно и мобилно 3D забавление на BEGE EXPO 2011
Събитието ще се проведе в периода 18-20 октомври в Интер Експо Център в София.
София, 18.10.11 г. – LG Electronics ще демонстрира пълната си гама продукти за домашно и мобилно 3D забавление на BEGE EXPO 2011, водещото изложение в региона за свободното време, игралната и развлекателна индустрия. Събитието ще се проведе в периода 18-20 октомври в Интер Експо Център в София.

Посетителите на щанда на LG (щанд 316) ще могат да се запознаят с последните тенденции и нововъведения от света на 3D забавлението. Сред продуктите, които ще бъдат представени са мониторите и телевизорите CINEMA 3D, които използват всички предимства на пасивната поляризираща технология (FPR); 3D Blu-ray системата за домашно кино LG HX806PE, разработена специално за страните от Централна и Източна Европа; първият 3D смартфон с tri-dual архитектура Optimus 3D, за който не са необходими специални очила, както и първият 3D таблет Optimus Pad.

„Времето, мястото и начинът на забавление се променят, като 3D забавлението става все по-масово и достъпно. Промяната се осъществява най-вече заради напредъка в 3D технологията, все по-голямото наличие на 3D съдържание и усъвършенстваните мобилни устройства, които дават възможност за мобилно 3D забавление“, коментира Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics за България.

CINEMA 3D е първата гама телевизори със сертификат за 3D картина без трептене. Тези серии монитори и телевизори предлагат и други функции, които правят домашното 3D забавление едновременно по-достъпно и комфортно. Чрез FPR технологията продуктите CINEMA 3D позволяват преобразуването на 2D съдържание в 3D формат, което значително увеличава достъпа до 3D съдържание за зрителите. Тя също така разширява зрителния ъгъл, под който може да се гледа 3D и съответно прави възможно за повече хора да се наслаждават на картината.

Всички продукти на LG, които използват FPR технологията позволят на зрителите да гледат 3D само с един вид леки и удобни очила, без батерии и електрически части, като по този начин те стават достъпен елемент от домашното забавление. Тези две характеристики превръщат гледането на 3D в забавление за цялото семейство.

“По време на BEGE EXPO 2011 ще покажем продукти, които обхващат всички аспекти на 3D забавлението. Единствено LG може да осигури екосистема, която позволява на потребителите да гледат, създават и споделят 3D съдържание в движение и у дома. Наш основен приоритет е да развиваме 3D технологията, като я направим по-достъпна, практична и в крайна сметка по-масова“, допълни Иванов.

Предложенията, които LG представя на BEGE EXPO са резултат от сериозните усилия на компанията в посока усъвършенстване на 3D функционалността на продуктите й. През 2011 година LG успя да демонстрира изключителен напредък по отношение на развитието на 3D продукти, като изгради завършена 3D екосистема, която включва телевизори CINEMA 3D, 3D Blu-ray системи за домашно кино, 3D мобилни компютри, 3D проектор и 3D монитори. Плановете на компанията са до края на 2012 година 70% от продуктите й да предлагат функция за възпроизвеждане на 3D съдържание.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие.

За повече информация: www.lge.bg

Източник: LG