Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
18 Октомври 11, 20:05 / Автор: Visa
Visa Европа пуска услуги за известия и мобилни разплащания от човек на човек
Водещата европейска технологична компания за разплащания Visa Европа обяви пускането на мобилни разплащания от човек на човек (Visa Mobile Person-to-Person payments) и известия за извършена транзакция (Visa Alerts).
София, 18 октомври 2011 г. – Водещата европейска технологична компания за разплащания Visa Европа обяви пускането на мобилни разплащания от човек на човек (Visa Mobile Person-to-Person payments) и известия за извършена транзакция (Visa Alerts). Двете нови услуги са създадени, за да помогнат на потребителите да управляват средствата си и да извършват плащания от мобилните си телефони.

При представянето на двете услуги Питър Айлиф, главен изпълнителен директор на Visa Европа, каза: „Новите услуги ще осигурят на банките-членове на Visa Европа нужните средства, за да отговорят на нарастващото търсене на бързи, сигурни, удобни и иновативни начини за извършване и управление на разплащанията посредством мобилни телефони“.

Питър Айлиф добави: “Начинът, по който плащаме се променя. Това се дължи на бързото развитие на новите технологии и растящата нужда на потребителите от по-гъвкави решения за разплащания. Двете нововъведения са първите от цяла поредица нови продукти и услуги, които Visa Европа ще представи през следващите месеци. Всички те имат за цел да отразят фундаменталната промяна в поведението на потребителите. Вече наблюдаваме ранното възприемане на мобилните разплащания, а през следващите няколко месеца ще видим масовото навлизане на NFC технологии, усъвършенствани услуги за лоялност и електронна търговия, и в крайна сметка пускането на нов дигитален портфейл“.

Мобилни разплащания от човек на човек на Visa
Мобилните разплащания от човек на човек на Visa позволяват на регистрираните за услугата потребители да изпращат средства до всеки картодържател на Visa в Европа директно от своя мобилен телефон. Услугата е защитена от целия опит и всички средства за защита на водещата в индустрията платежна система Visa Европа. Специално разработено приложение прави лесно изпращането на пари до контакт в телефонния указател, мобилен номер или до определен номер на карта Visa – без значение дали получателят е регистриран за услугата или не.

Ползи от мобилните разплащания от човек на човек на Visa:
• Много лесни и удобни мобилни разплащания – без значение дали става въпрос за 10 евро, взети назаем от приятел, да се раздели общата сметка в ресторанта или да се изпратят пари на студент, който учи в друг град или страна.
• Не е необходимо да се открива отделна сметка.
• Същото ниво на сигурност, с което са известни всички транзакции на Visa.
• Не e нужно получателите на сумата да са регистрирани за услугата.

Известия на Visa
Известията на Visa са услуга, която известява регистрираните за нея картодържатели на Visa в реално време, когато тяхната карта е използвана за извършването на покупка или изтегляне на пари в брой. Услугата използва платежната мрежа на Visa Европа, за да обработва информацията.

Ползи от известията на Visa:
• Лесен и бърз начин за уведомяване за извършена транзакция в рамките на страната или в чужбина.
• Удобен начин за създаване на архив за извършените транзакции, без да трябва да се пази всяка отделна касова бележка.
• Защита против измами – потребителите научават моментално, когато тяхната карта бъде използвана без тяхно разрешение.

Двете услуги ще се достъпни за банките-членове на Visa Европа през октомври 2011 година.

Мобилните разплащания от човек на човек и известията на Visa са разработени от Visa Европа в партньорство с компанията Monitise. Това са първите от многото на брой услуги, които ще бъдат пуснати на пазара благодарение на това партньорство, което беше обявено в началото на 2011 година.

Край

Допълнителна информация за редактора:
* Първоначално мобилните разплащания от човек на човек на Visa ще бъдат достъпни само на английски език посредством приложение за операционната система Android и ще позволяват трансфер на средства само в една валута (евро) на картите Visa и VPAY, които са издадени в Европа. Поддръжката на други операционни системи, валути и плащания в страни извън Европа ще бъде осигурена в следващите няколко месеца.

За мобилните разплащания от човек на човек на Visa
Извършването на плащания с услугата за мобилни разплащания от човек на човек на Visa e лесно и не изисква получателят на сумата да бъде регистриран за услугата. Тя работи чрез приложение за смартфон, което позволява на потребителите да изпращат пари до контакт в телефонния си указател, номер на мобилен телефон или номер на карта Visa.

Потребителят, който прави плащането (изпращачът) трябва да:
1. има карта Visa, издадена от банка, която поддържа услугата
2. се регистрира за услугата и да свали приложението за своя смартфон

След избирането на получателя средствата автоматично се изпращат до неговата дебитна, кредитна или предплатена карта Visa.

Не е задължително получателят да бъде регистриран за услугата.

За известията на Visa
Банките-членове на Visa Европа ще могат да избират между две различни услуги за известия на Visa:
1. Visa Alerts Data Feed: услуга, която позволява на банките-членове с вече съществуваща платформа за известия да подобрят своите решения с възможността за известяване в почти реално време. Тези известия могат да бъдат персонализирани спрямо различните нужди на картодържателите и да включват изпращане на съобщение, когато е направена транзакция в чужбина, на банкомат или при покупка в интернет.
2. Visa Alerts Full Service: услуга, която осигурява на банките-членове, които нямат възможности за известия пълен набор от решения, които те могат да използват, за да осигурят на техните картодържатели известяване в почти реално време, когато тяхната карта бъде използвана. Този вид известия също позволяват персонализиране спрямо нуждите на картодържателите.

За Visa Европа
Visa Европа е един от лидерите при развитието и прилагането на технологии за разплащания, което прави компанията първа по отношение на иновациите свързани с безконтактните и мобилни технологии в Европа.
Основана през юли 2004 г., Visa Европа е членска организация, собственост на и функционираща чрез своите 4 000 европейски банки членове. През октомври 2007 г. Visa Европа стана независима от новото, опериращо в глобален мащаб дружество Visa Inc., придобивайки изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Тъй като Visa Европа е Европейска платежна система, която е създадена само за нуждите на страните в Европа, компанията е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно. Освен това компанията в е най-добрата позиция да достигне целите на Европейската комисия и да спомогне създаването на един истински вътрешен пазар за плащания. За повече информация:
www.visabg.com / www.visaeurope.com.

За Monitise
Monitise plc (LSE: MONI.L) е компания работеща в сферата на технологиите, която осигурява мобилно банкиране, разплащания и онлайн мрежи за търговия в целия свят. Тя предлага доказана технология и опит, за да позволи на финансовите институции и на други доставчици на услуги да предложат широк набор от услуги на техните клиенти, както на развитите, така и на развиващите се пазари.
Monitise предлага своите услуги във Великобритания, САЩ, Индия и Африка. Компанията работи със своите международни партньори, за да увеличи надеждното и сигурно мобилно банкиране, разплащания и търговски услуги в целия свят, включително Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион и Латинска Америка. Monitise работи в партньорство с Visa Inc. и има стратегическо партньорство с Visa Европа. Другите водещи партньори и клиенти на компанията включват FIS, RBS, NatWest, HSBC, Lloyds Banking Group, First Direct, U.S. Bank, Ulster Bank, Standard Chartered Bank, Travelex, Vocalink, Vodafone, Orange, O2 и T-Mobile (Everything Everywhere), 3 UK, Research In Motion, Best Buy Europe, The Carphone Warehouse, First Eastern, Astra, JETCO и PCCW mobile. 

За повече информация моля посетете:
www.monitisegroup.com

Източник:
Visa

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1451