Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Търговия

Вземи в gLOG
18 Октомври 11, 18:09 / Автор: Symmetric Communication
Меркатор Груп планира да пусне в магазините си торбички, които за 6 месеца се превръщат в тор
Мегамаркети Roda предлагат у нас торбички, които са произведени от 50% рециклиран материал
Най-голямата словенска компания за търговия на дребно, Меркатор Груп, предвижда да подкрепи с нови конкретни стъпки усилията на европейската общност и корпорациите в посока опазване на околната среда. Компанията планира да пусне в мрежата си торбички, които са направени от биоразградими частици като зърно и картофено нишесте. Те не само няма да вредят на околната среда, а напротив – при допир с почвата ще се превръщат в тор за 6 месеца.

От Меркатор Груп считат, че въвеждането на екотакса върху полиетиленовите торбички за еднократна употреба ще постигне заложената си цел - да направи всички по-осъзнати и отговорни потребители.

Компанията, представена у нас с мегамаркетите Roda, към момента спазва високи екологични стандарти. Част от торбичките, които предлага в мрежата си, са произведени от 50% “polydegralex’’ и 50% рециклиран материал, което е съществена стъпка в усилията за опазване на околната среда. Останалите торбички са изработени от polydegralex. Срокът за разграждане на този материал в природата е над 100 пъти по-кратък от срока за разграждане на стандартните торбички.

В подкрепа на усилията за опазване на околната среда, служителите на мегамаркети Roda стриктно събират всички отпадъци разделно, след което те се пресоват и се изкупуват от специализирана фирма, която от своя страна ги рециклира.

За Меркатор Груп:
Меркатор Груп е словенска компания с над 60 години опит в основния си бизнес – търговия на дребно с бързооборотни стоки. Компанията се занимава също и с търговия на едро, с търговия на спортни стоки, дрехи и техническо оборудване.
Резултатите на Меркатор Груп са впечатляващи: присъствие в 7 държави в Централна и Източна Европа, над 23 500 служители, близо 1500 магазина на обща площ от 1.6 млн. м².

През 2010 г. Меркатор Груп реализира приходи в размер на близо 2,8 милиарда евро, което показва 5,2 процента ръст в сравнение с 2009 г. От стъпването си в България Меркатор Груп инвестира у нас над 10 милиона евро. Компанията е представена с мегамаркети Рода, които към момента са четири - по един в София и Варна и два в Стара Загора. Средносрочната стратегия на Меркатор Груп до 2015 г. включва инвестиции от 700 милиона евро като значителна част от тях ще бъде направена в България.

За Контакти:

Велислава Анастасова, маркетинг мениджър, Меркатор – Б ЕООД, тел. 02/46 00 450
Румяна Ечкова, Symmetric Communication, Part of All Channels Group, 0879 482 078, echkova@symmetric.bg

Източник:
Symmetric Communication

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1304