Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

19 Октомври 11, 15:12 / Автор: Фондация Empower United
10 проекта продължават във финала за Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи
Победителите в надпреварата за наградния фонд от 200 000 лв. ще станат известни на 8 ноември 2011 г.
Вече са известни 10-те проекта, които ще се състезават тази година на финала на най-големия конкурс за нови идеи и стартиращи фирми в България – Награда EMPOWER. Той осигурява начално финансиране за изключителни млади предприемачи на възраст до 35 г. Общият му награден фонд от 200 000 лв. се разпределя безвъзмездно между един проект, който получава 50 000 лв., и още пет идеи за нов бизнес, които вземат награди от по 30 000 лв. В конкурса за Награда EMPOWER 2011 се включиха 161 млади предприемачи с оригинална бизнес идея.

Вижте статистика от подадените кандидатури през тази година.
Повече от половината от проектите, които продължават във финала на надпреварата, са свързани с информационни и комуникационни технологии, по два са в сферата на медицина, здравеопазване и спорт и в областта на бизнес услугите, а един от проектите е с насоченост към маркетинг, реклама и продажби.

Селекцията от финалисти в конкурса за Награда EMPOWER 2011 показва няколко интересни тенденции за новостартиращи фирми у нас:

• всички избрани проекти ще бъдат реализирани в София,
• всички допуснати до финал предложения са изготвени от екипи,
• основната част от проектите достигащи до финала (7), са изготвени от предприемачи над 25 годишна възраст.

Според мениджъра на Награда EMPOWER, Станислав Сираков, избраните проекти показват, че в България има хора с изключително иновативно мислене, които се интересуват от проблемите на обществото и използват своя бизнес нюх, за да ги разрешават. Те имат отлични идеи и могат да ги защитават компетентно, което е жизненоважно за един стартиращ бизнес. През тази година Фондация “Empower United” направи в София и страната срещи-дискусии между повече от 1000 млади предприемачи и утвърдени представители на бизнеса за обмен на идеи и добри практики. По качеството на подадените проекти личи, че съветите и практическите насоки са били осмислени, което е сред основните ни цели, допълни Станислав Сираков.

В последнияетап от конкурса за Награда EMPOWER финалистите ще защитават проектите си пред жури, в което влизат представители на Министерство на Икономиката, Американското посолство в София, собственици, изпълнителни директори и изявени бизнес лидери от организациите-партньори на конкурса. То ще класира идеите на младите предприемачи, които ще бъдат отличени на 8 ноември в София.

За "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи"
Конкурсът "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи" е инициатива на Фондация "Empower United" (www.empower.bg) и е подкрепена от Американската агенция за международно развитие (ААМР) и Фондация "Америка за България". Програмата се осъществява със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Официални партньори на Наградата EMPOWER са Луфтханза Техник София, AES (Ей И Ес), CMS Cameron McKenna, Софарма, Телерик, Американската Търговска Камара, М-Тел и Българска Банка за Развитие. Организационни партньори на конкурса са JobTiger, Центърът за предприемачество и управленско развитие (CEED), Международната студентска идентификационна карта (ISIC) и Българска Агенция за Инвестиции. Образователен партньор е Майкрософт България.
Програмата се организира с медийното партньорство на Нова телевизия, Dnevnik.bg, Радио1 и Investor.BG.

За Фондация Empower United

Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя е изключително успешен пример за реализиране на публично-частно партньорство и обединява съмишленици, фокусирани върху най-добрите световни практики и новаторски методи в развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация за младите хора в България.

Пълна информация за дейността и проектите на фондацията можете да откриете на www.empower.bg.

Източник:
www.empower.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.1715