Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Търговия

Вземи в gLOG
21 Октомври 11, 19:05 / Автор: Merkator
Стратегическо партньорство с компанията Drvopromet засили позициите на Меркатор Груп на пазара в Босна и Херцеговина
Меркатор Босна и Херцеговина придобива 63 търговски обекта на компанията Drvopromet
Вчера, 20 октомври, компаниите Drvopromet (,,Дървопромет”) и „Меркатор–БХ” – едни от най-големите ритейлъри в Босна и Херцеговина, подписаха споразумения за стратегическо партньорство. На основа на тези споразумения, ,,Меркатор-БХ” ще поеме търговските операции на компанията „Дървопромет”. Споразуменията ще влязат в сила, когато бъдат изпълнени посочените срокове и условия, информират от Меркатор Груп, която е представена у нас с мегамаркети „Рода”.

Съгласно договорените параметри на партньорство, Меркатор Босна и Херцеговина ще придобие на дългосрочен оперативен лизинг 63 търговски обекта ,,DP Marketi’’ („ДП маркети”) на компанията „Дървопромет” в Сараево и други градове на територията на Босна и Херцеговина. Магазините са с обща търговска площ от над 24 хил. кв.м. Освен това, стратегическото партньорство между двете компании включва закупуване на материалните запаси и оборудване, както и запазване на част от служителите на „Дървопромет” и вече установени сътрудничества в покупките на едро и дребно.

Сключеното стратегическо партньорство ще даде възможност на ,,Меркатор" да консолидира позицията си на пазара на бързооборотни стоки в Босна и Херцеговина. Направената стъпка е в съответствие със стратегията на Меркатор Груп за растеж и визия на най-големия търговец на дребно на бързооборотни стоки в цяла Югоизточна Европа, обясняват още от централата на компанията.

За Контакти:

Велислава Анастасова, маркетинг мениджър, Меркатор – Б ЕООД, тел. 02/46 00 450
Румяна Ечкова, Symmetric Communication, Part of All Channels Group, 0879 482 078, echkova@symmetric.bg

Източник:
merkator.si

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5207