Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
24 Октомври 11, 22:11 / Автор: Symmetric Communication
Плеяда от звезди във филмите от Киномания 2011 Презареждане
В програмата влизат заглавия на топ режисьори като Педро Алмодовар, Никита Михалков, Лоне Шерфиг и Ларс фон Трир
Звездни артисти и именити режисьори ще зарадват почитателите на киното в тазгодишното издание на Киномания, което минава под мотото „Презареждане”. Близо 50 филма ще бъдат показани в дните на фестивала – за София от 11 до 20 ноември в НДК, а за Варна – от 18 до 24 ноември във Фестивалния и конгресен център.

Програмата на събитието, което ще бъде официално открито на 11 ноември от 19 ч. в зала 1 на НДК, стартира с „Учебник по любов" (Manuale d’am3re) - третата част от романтичната италианска комедия на Джовани Веронези. Във филма си партнират Робърт де Ниро, в ролята на разведен американски професор, преместил се да живее в Рим, и Моника Белучи, която става негова любовница. Във филма се разгръщат три любовни истории, които пресъздават три възрасти на човека, а общото между тях е шофьорът на такси „Купидон” (Емануеле Пропицио). Филмът „Учебник по любов” е сред абсолютните хитове на европейското кино тази година. Не случайно първите му две части на жънат огромен успех в Европа, с общи приходи от 45 милиона долара.

Два дни по-късно, на 13 ноември, отново в зала 1 на НДК, зрителите могат да се насладят на последния филм на най-прочутия и награждаван руски кинорежисьор Никита Михалков – „Изпепелени от слънцето 3: Цитаделата” (Утомленные солнцем 3: Цитадель). Руският претендент за номинация за „Оскар” за чуждоезичен филм е в жанра военен епос. В новия филм от трилогията легендарният командир на дивизия Сергей Котов е вече реабилитиран от Сталин и се завръща във вилата от дачното селище ХЛАМ (художници, литератори, актьори, музиканти), където преди години щастливо е живял със съпругата, дъщеря си и цялата си фамилия. Сега обаче всичко в къщата е променено - и то не за добро. И командир Котов отново трябва да се сражава, този път за честа си... Филмът заслужава вниманието на публиката не само защото е дело на емблематичен режисьор, а и защото излизането му предизвиква вълна от полярни мнения в Русия.

На 17 ноември, в зала 1 на НДК, Киномания предлага очаквания нов хит на режисьора Педро Алмодовар - "Кожата, в която живея” (La Piel que habito). В него участват звезди като Антонио Бандерас, Елена Аная и Мариса Паредес. Филмът не може да бъде причислен еднозначно към определен жанр - в него се преплитат елементи на екзистенциална мистерия, психологически трилър и хорър, обединени от пресметната перверзност и дързък размах, които оформят уникалния почерк на Алмодовар. В лентата се разказва за д-р Робърт Ледгард (Антонио Бандерас), естетичен хирург, който се превръща в "луд учен" след като губи жена си и дъщеря си. Не липсват сцени на насилие, отвличане и убийство, допълвани от непредсказуеми обрати в паралелните за сюжета истории. Кожата, в която живея е 18-ият филм на Алмодовар и по думите му е „напълно нов път, напълно различен филм от всичко, което е правил досега." При всички положения той заслужава вниманието на ценителите на киното, защото е многопластов и дава безгранични възможности за размисъл и интерпретации.

Датският кинорежисьор Ларс фон Трир е представен на Киномания Презареждане с новия си филмов шедьовър – „Меланхолия” (Melancholia), който можете да гледате на 20 ноември в зала 1 на НДК. Това е един от най-коментираните филми за 2011 г. Звездният състав в него е дълъг - Кирстен Дънст (която спечели награда за женска роля в Кан за този филм), Шарлот Генсбур, Кийфър Съдърланд, Джон Хърт, Александър Скарсгард и баща му Стелан, Шарлот Рамплинг. Сюжетът му е нестандартен поглед към Апокалипсиса. Историята във филма се върти около героинята на Кирстен Дънст – Джустин, копирайтър, която е на път да се омъжи за Майкъл в отдалечен и пищен замък. Сватбеният прием, организиран от сестра й, бързо се превръща в бедствие в тесен семеен кръг, увенчано от появата на насочилата се към Земята планета-скитник на име Меланхолия. Наситената емоционално драма е изградена около темата за смисъла на съществуването. Творбата на ексцентричния датски режисьор заслужава внимание и заради неповторимия му почерк, и заради огромните й шансове да спечели "Златна палма”, които Ларс фон Трир пропиля, защото на фестивала в Кан публично изрази възхищението си от... Хитлер.
Ден по рано, в зала 1 на НДК, е прожекцията на „Винаги в същия ден” (One day) - новата любовна драма на режисьорката Лоне Шерфиг. Филмът проследява историята на Ема (Ан Хатауей) – момиче от работническата класа с идеалистични стремежи, което се събужда една сутрин до привидно типичния заможен мъжкар Декстър (Джим Стърджис от През вселената), чиито приоритети се свеждат до алкохол, наркотици и обиколки по света. Филмът разчертава многобройните начини, по които пътищата им се пресичат и разминават, и ни показва как чувствата им се развиват и променят. Необичайната режисьорска гледна точка и ритъмът на филма го превръщат в своеобразна антология от емоции и копнежи: много от тях добре познати, други изненадващи, някои леко смущаващи – но при всички положения такива, които до последно трябва да стискаме в дланите си толкова силно, колкото можем. Екранизацията по популярната и у нас книга на Дейвид Никълс е един от есенните хитове по екраните в Европа и САЩ.

За Контакти:

Рая Цветкова, Symmetric communication, Part of All Channels Group, 0878 610 683, rtzvetkova@symmetric.bg

Източник: Sy
mmetric communication, Part of All Channels Group

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.5702