СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

27 Октомври 11, 20:00 / Автор: AMI Communications
LG представи първата аудио система за автомобили, която се управлява със смартфон
София, 27.10.11 г. - LG Electronics представи първата в света аудио система за автомобили, която предлага възможност за управление от смартфон. Двата продукта - LCF810 и LCS710 - работят със смартфон приложение за дистанционно управление. То позволява на пътниците да контролират аудио системата от всяко място в автомобила, без да ангажират вниманието на шофьора. Приложението LG Car Audio WiCS (безжичен контрол и синхронизация - Wireless Control & Sync) работи на двете най-разпространени операционни системи iOS и Android, като се свързва със самата аудио система чрез Bluetooth.

Двата модела разполагат с почти еднакви характеристики и възможности. Основната разлика между тях е по отношение на LCD дисплея. LCF810 и LCS710 имат съответно 3-редов и 2-редов дисплей. Системите могат да възпроизвеждат MP3 и WMA аудио файлове, записани на CD, USB, карти памет, външни твърди дискове (HDD), както и музика от iPhone или iPod.

Освен това, за европейските потребители към FM радиото е добавена и технология за цифрово разпръскване на радио сигнала Digital Audio Broadcasting+ (DAB+). Тя предлага по-чист звук и по-малко смущения при слушане на радио в движение. DAB+ също позволява и употребата на персонализирани PTY (program type) настройки на радио станциите, чрез които потребителите могат да запазят до 31 станции и да търсят сходни програми от конкретния жанр.

Приложението Car Audio WiCS позволява на пътниците пълен контрол върху всички горепосочени устройства за съхранение на данни и радиостанции от всяко място в колата. То дава възможност за смяна на възпроизвежданата музика, промяна на настройките, пускане/спиране/пауза, контрол на силата на звука, както и създаване и редактиране на плейлисти. Всички медия файлове могат да бъдат записани на USB само с помощта на Car Audio WiCS. Освен това, приложението позволява на потребителите да променят дори и най-фините настройки, в това число еквалайзер, честотата на субуфера, яркостта на LCD дисплея.

Съчетаването на технологията Car Audio WiCS с аудио системите за автомобили е част от усилията на LG да подобри мобилната свързаност и смарт функциите на своите електронни устройства, включително дисплеи, аудио системи, компютри и електродомакински уреди.

„В LG винаги се стремим да осигурим на нашите клиенти иновативни решения,” каза Джун Ким, вицепрезидент и ръководител на бизнес отдел „Автомобилен инфотейнмънт” в LG. „Чрез LCF810 и LCS710 искахме да предложим на потребителите най-модерните и удобни за употреба автомобилни аудио системи, като за целта направихме технологията WiCS част от емоциите по време на път”.

"Моделите LCF810 и LCS710 с WiCS на практика представляват първоначалната версия на това, което планираме за в бъдеще – да свържем аудио системите за автомобили със смартфоните. В LG ние разполагаме с необходимите технологии и опит, благодарение на които да подпомогнем това развитие и да наложим нова посока за усъвършенстване на системите за автомобили,” добави Ким.

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

Източник: LG