Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

27 Октомври 11, 23:08 / Автор: Агенция WeekPRess
ПЪРВИ ДЕН НА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ПРОЕКТИ В БЪЛГАРИЯ
Международна Конференция посветена на ръководители на проекти
София, 26.10.2011. На 11.11.11г. за първи път в България ще бъде проведен “Ден на ръководителя на проекти“. Организатор е „Пи Ем Ай-България Чаптър”. Тези събития, познати като “Ден на ръководителя на проекти“ (Project Management Day - PMDAY), се провеждат с изключителен успех в много страни по света. Българският „ден“ ще премине под формата на конференция, по време на която ще бъдат представени разнообразни презентанции и ще бъдат проведени професионални дискусии. Лектори и участници ще споделят своят опит и знания за най-новите тенденции в управлението на проекти. Конференцията е отлична възможност за нови бизнес контакти. Тя ще бъде от полза за професионалното развитие на всички участващи в нея, особено на ръководители на проекти в сферата на европейските програми, информационните технологии, строителството и редица други. Практиката показва, че не е достатъчно да бъде спечелен един проект. Същинската работа започва след като бъде спечелен. Именно управлението на проекти е действителната основа за успеха на всяко сериозно бизнес начинание.

„Според статистиката в една средно голяма европейска организация около 80% от всички проекти се провалят, около 50% излизат извън рамката на бюджета, други 50% не могат да спазят сроковете, а около 90% от хората, работещи по проекти, работят извънредно. Ситуацията далеч не е розова. Сериозният въпрос е защо се получава така. Оттговорът ми е категоричен и ясен: поради липсата на добра система за управление на проекти” – споделя Джими Чар, президент на „Пи Ем Ай-България Чаптър”. – Това е ситуацията в Европа, но в България всичко е далеч по-хаотично, защото тук все още много фирми залагат на интуитивния, стихиен и кризисен мениджмънт, и повечето изобщо нямат система за управление на проекти. А много от тези, които все пак имат, до голяма степен достигат еволюционно до нея, без да познават най-добрите световни практики и достижения в областта.”

Наблюденията на екпертите показват, че качествената система за управление на проекти води до чувствително увеличение на ефективността на организацията. При това има и "добавена стойност". Въвеждането на система за управление на проекти не е магическата пръчка, но процесът е свързан с промяна на фирмената култура и стила и начина на работа. Резултатите винаги са положителни.

Събитието ще се състои в Център за образование и култура" Илиев" в Студентски град в София и ще събере на едно място известни местни и чуждестранни лектори в областта на управлението на проекти. В рамките на конференцията ще се представи и основната методология в областта „Система от знания за управление на проекти“ (PMBOK® 4th edition) на български език или т.н. Наръчник с установени най-добри практики за управление на проекти спрямо „Института за Управление на Проекти“ (PMI®).

Конференцията е подходяща за управители на компании, мениджъри и експерти в областта на информационните и телекомуникационните технологии, финансови институции, мениджъри бизнес развитие, публични институции, неправителствени организации, както и на много широк кръг от специалисти, работещи в сферата на "Управление на проекти".

Лекторите
Дино Буторак, регионален ментор на Институтът за управление на проекти (PMI®) за Централна Европа, ще говори на тема „Световните стандарти за управление на проекти”. Има консултантски опит в редица международни компании, като IBM, където е работил като ръководител на проекти повече от 5 години. Преподава "Управление на проекти" в Университета за икономика и управление, Загреб.
Симона Бонгез, президент на „Пи Ем Ай Чаптър”в Румъния, ще направи презентация на тема „Оценка на проекта”. Тя има над 15 години опит с работа по проекти. Преподава "Управление на проекти" във факултета по комуникации и връзки с обществеността "Дейвид Огилви" в Букурещ. Има богат опит като консултант в различни области, сред които ИТ, строителство, банково дело, енергийна ефективност и др.
Стефан Иванов работи в българския офис на Хюлет-Пакард. Сертифициран е като Ескперт Управление на Проекти (Project Management Professional – PMP®).Презентацията му се основава на действителни проекти, когато се получава разминаване между очакванията и резултатите.
Георги Маноилов е електроинженер с магистратура по информация и телекомуникация. Магистър е и по бизнес администрация от университета Нант във Франция. Участвал е в обучения и семинари както у нас, така и в Словакия, Финландия, Испания, Холандия и др. Той ще проведе обучение на тема „Управление на проекти чрез балансирана карта за оценка“;
Николай Тодоров, Мусала Софт, тема „Сравнение между методологиите Agile и PMBOK® – Управление на обхвата“;
Златина Русева-Савова е висококвалифициран адвокат. Член е на Американската Търговска Камара в България, както и на престижната Международна Асоциация на Юристите със седалище в Лондон. Нейната тема ще бъде „Регулация на обществените поръчки в България“.

Досие
„Институтът за Управление на Проекти” (PMI®) е водеща световна организация с нестопанска цел, с над половин милион членове и сертифицирани експерти, ангажирани в сферата на управление на проекти в над 185 държави. Нейната глобална мисия в подкрепа на професионалното управление на проекти се изразява в следване на световно признати стандарти и сертификационни програми, обширна програма за научни изследвания, както и в създаване на възможности за професионално израстване.
„Пи Ем Ай-България Чаптър” (www.pmi.bg) е основана през декември 2009 г. като нестопанска организация под супервизията на PMI®, САЩ (www.pmi.org) с основна цел да разпространява и подкрепя стандартите и най-добрите практики на Института за управление на проекти PMI®. Основната движеща сила за „Пи Ем Ай-България Чаптър” е постоянно нарастващата потребност от квалифицирани и компетентни мениджъри, които да могат успешно да управляват сложни и мащабни проекти. „Пи Ем Ай-България Чаптър” предлага уникална платформа за обмен на знания.

За допълнителна информация: http://pmday2011.pmi.bg/

За допълнителни въпроси, акредитация и заявки за интервюта с лекторите: Пламен Старев, агенция Weekpress, тел. 0898661292

За Контакти: 029882355

Източник: Агенция WeekPRess

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5676