Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

08 Ноември 11, 11:56 / Автор: LG
LG Optimus 3D получи високата оценка на фотографите на National Geographic
Благодарение на съвместния проект на LG Electronics и National Geographic по време на тазгодишното издание на наградите IFA беше създадена първата галерия от 3D снимки в света.
София, 08.11.11 г. – Благодарение на съвместния проект на LG Electronics и National Geographic по време на тазгодишното издание на наградите IFA беше създадена първата галерия от 3D снимки в света. След като заснеха съдържанието, шестимата фотографи потвърдиха отличното качество на снимките, заснети с Optimus 3D, допълнено от предимството, че не е нужно да се носи тежка фотографска екипировка и обявиха продукта за отлично 3D устройство. Джъстин Гариля, един от участващите фотографи, сподели, че технологията е просто невероятна, като се има предвид, че е интегрирана в толкова малко устройство. Телефонът е значителна стъпка по отношение на желанието на фотографите да се възползват от възможностите на камера с високо качество, пренесени в компактно устройство.

Браян Скери, още един от фотографите, включени в общия проект на LG и National Geographic, споделя впечатленията си от работата с Optimus 3D: „Това, което ме изуми при телефона е, че докато снимките са със страхотно качество в 2D формат, те са дори по-добри в 3D формат”.

Предвид всичките им характеристики, 3D смартфоните са по-практични от 3D дигиталните камери, благодарение на своите „мобилни” функции, като възможност за споделяне и постоянен достъп до интернет. LG Optimus 3D от своя страна е оптимално добро решение сред множеството алтернативи от 3D устройства и предоставя несравнимо удобство и иновативни 3D функции.

Край на главоболието

Ако нивото на конвергенция не е добре настроено, потребителите могат да изпитат замайване заради преплитането на образите. LG успя да се справи с този недостатък, като предотврати възможността за преплитане чрез технология за автоматична конвергенция. Тя осигурява оптимално ниво на дълбочина и предотвратява възможността от замайване.

Технология за изравняване на картината
Дори незначително разминаване между двете камери, което може да е в следствие на мъгла, висока температура, влажност, както и трепване на ръката могат да окажат негативно влияние върху качеството на 3D снимките и видеото. Поради тази причина LG разработи специална технология, която изравнява двете камери. Тя представлява тънък и точен апарат, който е вграден в двете камери на Optimus 3D. Апаратът непрекъснато следи за позициите на двете камери и поправя разминаванията в реално време. По този начин смартфонът осигурява на потребителите оптимално качество на заснетото 3D съдържание и предотвратява негативните ефекти и несъвършенствата, които се наблюдават при други 3D устройства. Освен това LG Optimus 3D е единственият 3D смартфон, който може да прави триизмерни снимки с качеството на 3,2 мегапиксела.

Размер на дисплея
Размерът на дисплея оказва влияние върху 3D ефектите, което го прави важен фактор, тъй като потребителите все по-често се наслаждават на снимки и видео съдържание директно от телефона си. 4.3-инчовият LCD дисплей с разделителна способност 480 х 800 на Optimus 3D предлага страхотни 3D ефекти.

Споделете емоциите с повече хора
Потребителите могат както да гледат 3D съдържание от YouTube, така и да споделят видео клиповете, които сами са заснели с останалите потребители в мрежата. За целта трябва просто да използват предварително инсталираното YouTube приложение на Optimus 3D, резултат от партньорството между двете компании.

Конвертиране от 2D в 3D формат

LG Optimus 3D е единственото устройство, което позволява на потребителите безпроблемно да конвертират съдържание от 2D в 3D формат, както и обратното. Освен това, наличното 3D съдържание e допълнително обогатено с приложението 3D Game Converter - първото в света приложение за смартфони, което позволява конвертиране на игри от 2D в 3D. Революционната технология позволява на потребителите да конвертират всички 2D игри, базирани на стандарта OpenGL (Open Graphics Library).

# # #

За фотографите и видеографите на National Geographic, които изложиха своите творби, заснети с LG Optimus 3D на IFA – най-голямото изложение за потребителска електроника и домакински електроуреди в Европа, което се проведе в Берлин, Германия в периода 2-7 септември 2011.

Браян Скери, фотожурналист
Господин Скери е фотожурналист, специализиран в темите морски свят и подводни снимки. Той работи за списание National Geographic от 1998 година и отразява истории от различен характер, които разкриват мистерията и красотата на морето и насочват вниманието на читателите към различни проблеми, които застрашават океаните и техните обитатели. Той обикновено прекарва осем месеца годишно в полева работа и често се оказва в най-различни условия - от изследване на тропически коралови рифове до гмуркане под полярните ледници. Докато е бил на назначение, той е живял на дъното на морето, прекарвал е месеци наред на борда на рибарски лодки и е пътешествал с всякакви превозни средства - от моторни шейни, до канута и цепелини. През последните трийсет години е прекарал над 10 000 часа под водата. Чест гост е и на програми като Today Show по NBC, Sunday Morning на CBS и Good Morning America на ABC.

Джъстин Гариля, фотограф / външен редактор
В изпълнението на работните си задължения г-н Гариля е покорил земното кълбо – от областта Умбрия в Северна Италия, през зимното бедствие, известно като „дзуд” в Монголия; от мините за добив на сяра в Източна Ява, Индонезия до условията и природата на остров Сейбъл край бреговете на Нова Скотия. Работата му е фокусирана най-вече върху хора и места, в контекста на световните култури и условия. Към днешна дата той е написал три книги, в това число „Shaolin: Temple of Zen” (2007) - той е първият, който получава разрешение да документира монасите от манастира Шаолин; „Planet Shanghai” (2008) – която е представена във вестник New York Times и списание New Yorker; „Johor: Asia Latitude One” (2011) – която включва снимки на въздушни пейзажи и проникновени портрети на хора от Мала Азия. Г-н Гариля е номиниран за наградата Неограничеността на младия фотограф (Young Photographer Infinity), присъждана от Международния център по фотография (International Center of Photography). Той също така е притежател на две награди Снимка на годината (Photo of the Year) и е обявен от списание Photo District News за един от водещите „30 млади фотографа под 30 години” (30 Young Photographers under 30), а негови снимки са представяни на Фотографската колекция на National Geographic във Вашингтон (Окръг Колумбия).

# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. 

За повече информация:
www.lg.com
technology. For more information, please visit
www.lgnewsroom.com

Източник:
LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1213