Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
09 Ноември 11, 18:30 / Автор: ФотоСинтезис
Къде зимува Зимата. Фотографска изложба на Владимир Донков
Изложбата „Къде зимува Зимата” е плод на дълга подготовка, пет пътешествия и осем месеца снимки в полярните райони на Гренландия, шведска Лапландия и Норвегия на фотографа Владимир Донков.
Къде зимува Зимата
Фотографска изложба на Владимир Донков
17-29 Ноември
ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен
София, бул.Васил Левски 57

В свят, в който снегът е все по-малко, а глобалното захлаждане е жадуван климатичен обрат, са останали едва няколко места, където Зимата е в истинския си блясък... дори през лятото. Последните крепости на леда са толкова далеч, че за да стигнете до там често се налага да смените няколко самолета, хеликоптер и две лодки, след което да повървите пеша с тежки раници месец... или пък два.

Точно това е правил фотографът Владимир Донков в изминалите три години – изложбата „Къде зимува Зимата” е плод на дълга подготовка, пет пътешествия и осем месеца снимки в полярните райони на Гренландия, шведска Лапландия и Норвегия. След разказите за самотно катерене, прекосяване на буйни глетчерни реки и дълги ветровити нощи в очакване на северни сияния при температури от -40°, зрителят може да остане изненадан колко изчистени и спокойни са показаните композиции. В тях преобладават студените тонове на светлината в малките часове на арктическите дни и нощи.

Откриване: 17 ноември ( четвъртък) от 18.30 часа във ФотоСинтезис Арт Център , галерия-сутерен

За повече информация и големи изображения вижте: http://www.photosynthesis.bg/?article=257

За автора:
Владимир Донков е млад, усмихнат на Света и създаден, за да създава и пази. Работи като фотограф още от гимназиалните си години и определя ранния си избор да твори на свободна практика като най-добрата школа „да не мрънкаш и да търсиш решение на проблемите, наместо да разчиташ някой друг да се заеме”. Вярва, че да минеш през различни теми във фотографията е пътешествие само по себе си, затова след студийната си практика в САЩ през 2007 г. посвещава следващите четири години в заснемане на пейзажи от далечни планини и безлюдни северни райони. Негови кадри можете да откриете на адрес: www.verticalshot.com и www.facebook.com/VerticalShot

За Контакти:

Светлана Харизанова
ФотоСинтезис
0887970107, e-mail:sharizanova@photosynthesis.bg

Източник:
http://www.photosynthesis.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1436