Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

15 Ноември 11, 18:14 / Автор: Chapter4
Хюлет-Пакард – най-желаният работодател в България
Хюлет-Пакард е най-желаният работодател в България, според проучване на Jobs.bg, проведено сред 30 хиляди човека в страната. Проучването е част от най-мащабното международно изследване - Global Talent Mobility Study, 2011, в което взеха участие респонденти от 66 държави.
Хюлет-Пакард e най-желаният работодател в България, според проучване на трудовия пазар, проведено сред 30 хиляди човека в страната. Проучването е част от най-мащабното международно изследване - Global Talent Mobility Study, 2011, в което взеха участие респонденти от 66 държави. У нас проучването беше реализирано от водещата кариерна медия в България - JOBS.BG.

То разкрива и обобщава глобалните нагласи в настоящата икономическа ситуация и е изключително индикативно, поради големия брой участници в него. В проучването взеха участие 30 000 българи, живеещи в страната и близо 8 хиляди, живеещи извън България, но с интерес да работят у нас. 80 % от анкетираните са на възраст между 20 и 45 години, a 72 % от тях са с висше образование.

Друг важен индикатор от изследването е, че за 83 % от българите в страната основен фактор при избора на работа са възможностите за кариерно развитие и допълнителни придобивки.

“Изключително сме горди, че НР е изборът на младото и квалифицирано поколение в страната”, споделя Ираван Хира, генерален директор на НР България. „Един от основните приоритети на компанията са именно инвестициите в образование. Радвам се, че младите и талантливи хора у нас осъзнават необятните възможности за развитие и перспективите, които даваме на нашите служители”, допълни още той.

Днес НР е най-големият инвеститор, работодател и осигурител в ИТ сектора в България. 80% от служителите на компанията са вискообразовани и вискоквалифицирани специалисти. Средната възраст на служителите е 30 години, като 30% от работещите в НР заемат управленски позиции.

През последните години, компанията е носител на редица отличия в социалната сфера, сред които „Инвеститор в образованието 2009“ и „Инвеститор в човешкия капитал 2010” в конкурса на Българския Форум на Бизнес Лидерите, „Принос и внедряване на иновативна система за управление на човешкия ресурс” в класацията на фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията” и списание „Човешки ресурси”, „Най-голям инвеститор в България през 2008“ от Българска агенция за инвестиции и др.

„Резултатите от проучването надминаха значително първоначалните ни очаквания за броя на напълно попълнените анкети – близо 30 хиляди. Приятно изненадани сме и от профила на участниците в анкетата и това, че хората в активна възраст имат интерес към бързо развиващи се технологични компании с висока добавена стойност за икономиката“, коментира Пламен Вушев, управител на JOBS.BG. Надяваме се, че това изследване ще бъде полезно и интересно както за работодателите, така и за специалистите, които искат да градят своята кариера в България”, допълва още той.

За Контакти:

Димитрина Младенова
+359 877 619 010
d.mladenova@chapter4.bg

Източник: 
Chapter4

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.0152