Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
16 Ноември 11, 18:27 / Автор: БАИТ
БАИТ е партньор на DigitalEurope по проекта "E-Skills Week 2012"
Европейската седмица на е-уменията 2012 ще бъде насочена към значението им за по-добра професионална реализация
DIGITALEUROPE и European Schoolnet спечелиха проекта „E-skills week 2012”, в който БАИТ е партньор от българска страна. Договорът с ЕК беше подписан на 17.10.2011 г. и към настоящия момент се подготвят договорите с подизпълнителите от 25 европейски страни.

В рамките на проекта у нас ще се проведат поредица от събития през месеците март и април 2012 г. Те включват конференция, два семинара, състезание за електронни игри, две проучвания за нивото на е-уменията и информационна кампания.

Заинтересовани страни по проекта от българска страна - Jobs.bg, ICT media, Столична община, Факултетът по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски и Фондация “Работилница за граждански инициативи”.

Посланик на Европейската седмица на е-уменията ще бъде г-н Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката. Същата покана БАИТ отправи и към г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София. Ролята на посланиците ще бъде чрез знаково участие в публичните събития и отправяне на ключови послания, да се привлече вниманието на младите хора и на обществото като цяло върху важността за развитие на е-уменията и инвестирането в тази посока.

Европейски партньорите по проекта от индустрията са водещи ИКТ компании като Alcatel Lucent, Nokia, Microsoft, Cisco, Intel и голям брой малки и средни предприятия от цяла Европа, в партньорство с образователни и обществени институции, които ще реализират богата и разнообразна програма от събития и дейности в повече от 30 европейски страни.

Акцентите на E-Skills Week 2012 ще бъдат върху ползите от е-уменията и ИКТ образованието за намиране на добра работа и реализирането на успешна кариера, върху приноса на новите технологии за иновативността, конкурентоспособността и растежа на компаниите, върху социалните промени, водещи до зелени и устойчиви икономики.

За Контакти: +359 2 946 1513

Източник:
www.bait.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1117