Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Държавно управление

17 Ноември 11, 15:30 / Автор: HP
Саша Безуханова представя решения на НР за е-администрация пред министри от ЕС
Европейски министри отговорни за е-администрация се събират на 17-18 ноември в Познан, Полша на конференция „Трансгранични е-административни услуги за европейците”
София, България, 17 ноември 2011 г. – Саша Безуханова, директор „Публична администрация” в НР за Централна и Източна Европа ще представи решения на компанията за е-администрация пред министри от ЕС. Представянето е по време на започналата днес двудневна конференция на тема „Трансгранични е-административни услуги за европейците” в Познан, Полша.

Трийсет и пет министри на страни от ЕС, държави-кандидати за членство и членове на Европейската асоциация за свободна търговия (EFTA ) участват в Конференцията. Сред тях е и Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Нели Крус, вицепрезидент на ЕК и комисар по цифрови технологии и Марош Шефчович, вицепрезидент на ЕК и комисар по междуинституционални отношения и администрация ще приветстват Форума, на който се очаква да присъстват над 900 представители на национални, регионални и местни администрации, на бизнеса, неправителствени организации и експерти от цял свят.

Повече от 60 лектори, сред които и г-жа Безуханова ще представят визиите си по теми като: Политики и дейности за развитие на е-административни услуги; Вътрешно-оперативна стратегия за общ достъп на всички граждани и бизнеса до е-административни услуги в страните-членки на ЕС и др.

„Новата култура за достъп до информация и услугите по всяко време и отвсякъде, нарастващата роля на социалните мрежи и мобилността на гражданите поставят пред правителствата задачата да изградят модерни, Интернет-базирани, национално и международно свързани системи за граждански услуги и контрол. Днес в Познан лидерите на Европейските държави се срещат с водещите ИТ компании, за да съгласуват Европейските стандарти и програмата на обединена Европа за изграждане на e-Government за следващите 2 години и на практика до 2020. В програмата на Форума и на много от националните щандове на европейските държави НР представя свои реализирани решения. Фокусът на българското правителство върху развитието на електронното управление ще осигури високо качество на услугите за гражданите и бизнеса и ефективна администрация в страната ни,” коментира Саша Безуханова в началото на Конференцията.

Паралелно с провеждането на Форума се провежда и изложение на най-добрите постижения в областта на електронните административни услуги и приложения. Всяка страна-членка на ЕС представя до три референтни проекта подбрани според приоритетите на страната и нивото на развитие на е-администрация в нея.

За HP
HP създава нови възможности технологиите да имат значително въздействие върху бизнеса, правителствата и обществото. Най-голямата технологична компания в света предлага портфолио, което включва принтери, персонални компютри, софтуер, услуги и инфраструктура, за да разреши проблемите на клиентите си. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) можете да намерите на www.HP.com/bg

Източник:
HP

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5425