Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Корпоративна социална отговорност

Вземи в gLOG
17 Ноември 11, 23:37 / Автор: Publicis Consultants | MARC
Първо благотворително събитие „Светлина за щастливо детство“ на SOS Детски селища България набира средства в подкрепа на деца и младежи в риск
Патрон на инициативата е Н. Пр. Герхард Райвегер, Посланик на Австрия в България В събитието безвъзмездно участват Графа, Нора, Пейо и формация, Мариан Бачев и изпълнителите от Voice Academy
17 ноември 2011 г., София - Във връзка с предстоящия Ден на християнското семейство (21-ви ноември) SOS Детски селища България и Националният исторически музей организират благотворително събитие под наслов „Светлина за щастливо детство“. То ще се състои на 24 ноември 2011 г., четвъртък, в сградата на Националния исторически музей в гр. София. Патрон на инициативата е Н. Пр. Герхард Райвегер, Посланик на Австрия в България.

На събитието ще звучат изпълнения на Графа, Нора, Пейо и формация, Мариан Бачев, изпълнителите от Voice Academy и др., които подкрепят безвъзмездно каузата. Водещ на вечерта ще бъде актрисата Силвия Лулчева, посланик на добра воля на SOS Детски селища България.

Средствата събрани на първото благотворително събитие „Светлина за щастливо детство” ще бъдат изразходвани за дейности по отглеждането и възпитанието на децата в SOS детските селища и SOS младежките домове, както и за дейности, свързани с подкрепа на семейството и превенция на изоставянето на деца в риск.

Гостите на събитието ще бъдат поканени чрез своите дарения да помогнат да бъде осветена една макетна къща, символ на семейството, от което има нужда всяко дете. За всяко дарение от 200 лв. в къщата ще се добавя по един нов пламък.

Специална фото-изложба „Светлина за щастливо детство” ще бъде открита в Националния исторически музей. Гостите на събитието ще имат възможност да закупят изложените фотографии, както и ръчно изработени подаръци, представени в тематични кътове в музея.

Намерението на SOS Детски селища България е благотворителното събитие по повод Деня на християнското семейство да се превърне в традиция с цел осигуряване на финансова подкрепа за дейностите на Сдружението – създаване на подкрепяща семейна среда и дом за деца и младежи в риск. „Всяко дете има правото да расте в дом, пълен с обич, и в среда, близка до семейната. По този начин подкрепяме изграждането на личности с висок интегритет и умения за пълноценен самостоятелен живот” – казва г-н Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

За SOS Детски селища България:

SOS Детски селища България осигурява дългосрочно отглеждане и възпитание в среда, близка до семейната, на деца и младежи, лишени от родителска подкрепа, в SOS детските селища в Трявна и Дрен и в SOS младежките домове в София и Велико Търново. Заедмо с това Сдружението оказва действена подкрепа на деца, които са в риск да загубят грижата на своите родители чрез Центровете си за семейно консултиране и подкрепа в София, Радомир, Велико Търново и Габрово. SOS Детски селища България работи и по застъпнически проекти съгласно Конвенцията на ООН за правата на детето.

SOS Детски селища България е българско юридическо лице с нестопанска цел, осъществяващо дейност в обществена полза. SOS Детски селища България е редовен член на международната организация за социално развитие SOS-Киндердорф Интернационал, обединяваща самостоятелни национални SOS сдружения в 132 страни в цял свят.

Сдружението има лицензия от Държавната агенция за закрила на детето № 001/09.03.2004 г. за предоставяне на социални услуги за деца и е регистрирано в Агенцията за социално подпомагане като доставчик на социалните услуги „Приемна грижа“ и „Център за настаняване от семеен тип“.

За повече информация, може да се обърнете към:

Александрос Цицос
Тел. 02/434 07 87, 0896 786 754
E-mail: a.tsitsos@publicis-consultants.bg

Соня Точева
Тел: 02/8184932, 0888841180
E-mail: s.totcheva@sosbg.org

Източник:
Publicis Consultants | MARC

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.141