Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
18 Ноември 11, 19:47 / Автор: PR Point | Cohn & Wolfe
Устойчиво развитие и интермодални превози са новостите в логистиката
Новите тенденции в автомобилната логистика, на които групата GEFCO залага в международен мащаб, бяха представени от Жил Кудия, Директор «Маркетинг и продажби» за Източна Европа, Русия и Централна Азия на бизнес конференция в София вчера. Събитието откри министърът по управлението на средствата от ЕС Томислав Дончев.
София, 18 ноември 2011г. – Новите тенденции в автомобилната логистика, на които групата GEFCO залага в международен мащаб, бяха представени от Жил Кудия, Директор «Маркетинг и продажби» за Източна Европа, Русия и Централна Азия на бизнес конференция в София вчера. Събитието откри министърът по управлението на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Пред участниците в международната конференция „Иновация и индустрия 2011” господин Кудия сподели, че новаторските тенденции в логистичния сектор и особено в автомобилната логистика, са устойчивото развитие и интермодалните превози.

Като добри примери от практиката на групата GEFCO в тази насока, той представи технологични нововъведения за намаляване на въглеродните емисии от транспорта, инвестиции в слънчеви колектори, както и един от най-мащабните интермодални проекти в Европа - реализацията на жп коридора между Весул, Франция и Калуга, Русия.

Трасето, пресичащо транзитно Германия и Полша, от няколко месеца обслужва доставките към завода за сглобяване на автомобили PCMA Rus (съвместно предприятие на PSA Peugeot Citroen и Mitsubishi Motors Corporation) в Русия. Замествайки всекидневното използване на 44 камиона и с време за доставка, съкратено от 8 на 5 дни, коридорът перфектно отговаря на целите и критериите за финансиране по Програма „Марко Поло” на ЕК, която подкрепя инициативи за прехвърляне на товари. По рано тази година GEFCO кандидатства и получи безвъзмездно финансиране на стойност € 539,000 по програмата.

„GEFCO е компания, която се ангажира да реализира ефективни и устойчиви транспортни и логистични решения”, каза Жил Кудия по време на конференцията, събрала представители на бизнеса, които се стремят към устойчива икономика и „умни” бизнес модели. „Ние смятаме мултимодалния транспорт за оптимално решение в посока постигане на тези цели”, допълва той.

GEFCO Group обяви официално откриването на представителство в България през ноември 2010 год. Активната стопанска дейност у нас на фирмата, която е собственост на Пежо Ситроен Груп, предстои да започне в края на 2011 год.

За Контакти:

PR Point | Cohn & Wolfe
Ася Моллова
02 943 87 04
0888 371 446
a.mollova@prpoint.bg

Източник:
PR Point | Cohn & Wolfe

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1129