Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Телекомуникации

Вземи в gLOG
21 Ноември 11, 18:46 / Автор: LG
LG пуска Android 2.3 Gingerbread ъпдейт за Optimus 3D
Версията на Android 2.3 Gingerbread, която LG разработи за своя LG Optimus 3D ще предложи много нови възможности и значителни подобрения на старите функции.
София, 21.XI.11 г. – Версията на Android 2.3 Gingerbread, която LG разработи за своя LG Optimus 3D ще предложи много нови възможности и значителни подобрения на старите функции. Ъпдейтът предлага по-висока скорост на мобилния интернет, по-богато 3D забавление и усъвършенствани мултимедийни възможности. Android 2.3 за свободно закупените Optimus 3D ще бъде наличен до края на тази седмица.

Специално разработеният Gingerbread ъпдейт за Optimus 3D ще предлага всички подобрения, направени по операционната система от Google като по-голям контрол на консумацията на електроенергия; усъвършенствани функции за копиране и поставяне (copy-paste); и променен интерфейс (IU). Освен това в него са включени доста подобрения, направени от LG, по-интересните от които са:

По-висока скорост на мобилния интернет в 3G мрежите на операторите с протокола HSPA+ (High Speed Packet Access). Скоростта на връзката и стриймингът в реално време (например качването на видео в YouTube директно докато се снима) вече са по-бързи и плавни. Сега посредством HSDPA достъп потребителите могат да се радват на скорост до 21Mbps на мобилния интернет, който ползват от своя мобилен оператор.

Още по-богато 3D изживяване с нов софтуер за редактиране на 3D видео клипове – 3D Video Editor и обновен потребителски интерфейс, който позволява разтегляне на 3D картината на целия екран. Инструментът за обработка на 3D видео позволява на потребителите да създават и редактират 2D и 3D филми с лекота, директно от смартфона. Изгледът при разглеждането на снимки и видео също е променен, като сега потребителите могат да виждат целия екран в 3D, а различните икони на плейъра вече са прозрачни.

Подобрена е и работата с мултимедия, като е добавена функция за стабилизиране при заснемане на 2D видео и за зареждане на галерията със снимки вече е нужно чувствително по-малко време. Собствениците на Optimus 3D вече могат да заснемат по-висококачествено видео в 2D режим. За това ще им помага функцията за стабилизиране на картината, която работеше само в 3D режим при предишната версия на операционната система. Допълнително предимство е намаленото време за влизане в галерията със снимки и видео.

“Усъвършенстваните функции, които осигурява специално създаденият Android 2.3 ъпдейт на LG ще позволят на потребителите да се възползват още по-пълноценно от 3D възможностите на Optimus 3D. Направихме поредната стъпка към целта ни да превърнем тази технология в по-достъпна и да разширим приложението й при смартфоните”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Вярваме, че 3D функционалността тепърва ще се развива и възможността да се забавляваме с триизмерни изображения без очила на преносими устройства е все по-нарастваща тенденция”.

Ъпдейтът също така ще предложи и други подобрения като запис на видео с по-добро качество и по-дълъг живот на батерията при слушане на музика. Android 2.3 ще бъде наличен за свободно закупените Optimus 3D в Европа до края на тази седмица, а мобилните оператори ще пуснат ъпдейта до края на годината.

# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация:
www.lg.com

ПРИЛОЖЕНИЕ: ДЕТАЙЛИ ЗА ЕЛЕМЕНТИТЕ НА ЪПДЕЙТА

1. По-висока скорост чрез HSPA+
По-бърза скорост от мобилния интернет на операторите – безпроблемно сърфиране в интернет и стрийминг в реално време с HSDPA Cat’ 14 (скорост за сваляне на информация до 21Mbps). Подобрение спрямо предишния HSDPA Cat’ 10 (скорост за сваляне на информация до 14.4 Mbps).

2. Още по-богато 3D изживяване
3D Video Editor – за лесно създаване и редактиране на 3D видео.
- Лесно добавяне и редактиране на снимки, видео клипове и музика
- Предварително инсталирани музикални откъси
- Функция за изрязване на видео клипове (намаляване на дължината) и възможност за настройване на времето, за което всяка снимка се показва при слайдшоу

Усъвършенстван 2D към 3D конвертор – по-ясни изображения конвертирани от 2D формат.

Възпроизвеждане на 3D видео в 2D формат на един екран (без делене на картината) – потребителите могат да гледат 3D съдържание в 2D формат без раздвояване на картината, само на един екран.

Приложение за конвертиране на 3D игри — прави възможно 3D забавлението с 2D игри.

3. Подобрена работа с мултимедия
Стабилизиране при заснемане на 2D видео – алгоритъмът, който следи за разстоянието между двете камери вече функционира и при запис на 2D видео.

Картина на цял екран при гледане на 3D видео и снимки – вече потребителите могат да гледат 3D видео на цял екран за по-богато 3D преживяване.

По-добро качество при запис на видео – битрейтът (броят на битовете, които се обработват в секунда) при запис е удвоен, което повишава качеството на видеото, което се записва. Така потребителите могат да гледат записаното от смартфона съдържание на компютър или телевизор.
- 3D запис (720p): от 6Mbps до 12Mbp
- 2D запис (1080p): от 8Mbps до 16Mbps

По-бързо влизане в галерията – функция за увеличение (zoom) с висока резолюция и по-бързо зареждане на снимките.

По-дълъг живот на батерията при възпроизвеждане на MP3 – 30% повече време при слушане на музика.

Аудио технология Dolby Mobile – осигурява най-добрия звук в класа.

Източник:
LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.2104