Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
21 Ноември 11, 23:08 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
ФУЛЧАРДЖЪР България получи разрешително за поставяне на първите 7 станции за зареждане на електромобили на територията на София
Компанията ще започне да инсталира съоръженията в централните градски части на столицата до края на месец ноември 2011 г.
21.11.2011 г., София. ФУЛЧАРДЖЪР България АД получи разрешително за поставяне, издадено от Дирекция „Архитектура и градоустройство” към Столична Община на 17.11.2011 г., на първите седем станции за зареждане на електромобили на територията на София. Инициативата е част от пилотния проект на компанията, разработен заедно с ЧЕЗ България и Столична община.

Първите зарядни станции ще бъдат разположени на територията на "Синя зона" в централните градски части - на площад "Народно събрание", между Храм-паметника "Св. Александър Невски" и сградата на Столична община, на бул. "Македония", две точки на бул. "Стамболийски" и до БНБ. Първоначално плащането на енергията ще става с предплатени ваучери, а по-късно ще бъде въведено и заплащане чрез безконтакти дебитни и кредитни карти.

"Съвсем скоро България ще стане част от голямото семейство ChargePoint с първите колонки за зареждане на електромобили за публично ползване" - каза Весела Шаранкова, изпълнителен директор на ФУЛЧАРДЖЪР България АД.

За FULLCHARGER България
FULLCHARGER България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията е създадена през 2010 година и е част от международната компания FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж. FULLCHARGER оперира в държавите от цяла Южна Европа в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и с доставчиците на енергия, за изграждането на мрежа за успешно развитие на електромобилите и тяхното ефективно използване.

FULLCHARGER International работи в тясно партньорство с Coulomb Technologies, водещ производител на зарядни станции и разработващ мрежовия софтуер за управлението им. Технологията на Coulomb Technologies е една от най-модерните от този тип в света, с над 3000 зарядни станции ChargePoint, монтирани в 129 града по света. Освен България, плановете за развитие на мрежата на FULLCHARGER International включват Румъния, Русия, Украйна, Гърция и Кипър, с над 4500 зарядни станции ChargePoint, които ще бъдат монтирани до края на 2012 г.

FULLCHARGER България е член на Индустриален клъстер „Електромобили“ и активно работи за развитието на електромобилния транспорт в страната, създаването и изграждане на мрежа от предприемачи и производители, които да предоставят услуги и продукти за зареждане на електромобили.

www.fullcharger.com


За допълнителна информация:
Весела Шаранкова
Управител
"Фулчарджър България" АД
Тел: (02) 986 67 54
Моб. тел: 0888 97 31 37
Е-mail: vessela@fullcharger.com

За медийни запитвания:
Стоян А. Стоянов
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: 088 888 98 11
Е-mail: stoyanov@proway.bg


Източник:


Комуникационна агенция PRoWay


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1153