Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
23 Ноември 11, 20:54 / Автор: AMI Communications
LG анонсира два нови Gingerbread смартфона на българския пазар
София, 23.11.11 г. – LG представи на българския пазар два нови модела от своята серия смартфони Optimus - LG Optimus SOL, който предлага Ultra AMOLED дисплей и достъпния смартфон LG Optimus NET. И двата модела работят с операционна система Android 2.3 Gingerbread.
София, 23.11.11 г. – LG представи на българския пазар два нови модела от своята серия смартфони Optimus - LG Optimus SOL, който предлага Ultra AMOLED дисплей и достъпния смартфон LG Optimus NET. И двата модела работят с операционна система Android 2.3 Gingerbread.

Името на Optimus SOL идва от испанската дума за слънце, което е продиктувано от яркия 3,8-инчов (9,7 см.) WVGA Ultra AMOLED дисплей. С него текстът и изображенията на екрана са по-четливи и наситени дори и на силна пряка слънчева светлина. Така потребителите могат да се наслаждават на брилянтна картина без почти никакво влошаване на качеството от светлината, докато карат ски или просто си почиват на зимните курорти.

Компанията използва Optimus SOL, за да представи и своята нова технология за управление на консумацията на електроенергия - Dark UI. Тя работи като помага на Optimus SOL да използва по-малко бяла светлина в режим на готовност. По този начин LG увеличава живота на батерията с между 20 и 30%. Потребителите също така могат да се възползват от улеснено споделяне на мултимедийно съдържание с приложенията за свързване чрез DLNA и Wi-Fi Direct.

Моделът използва 1GHz процесор и работи с операционна система Android Gingerbread, разполага с 5MP камера и е с дебелина от едва 9,8 мм. Това го прави едновременно функционален и елегантен. Техническите характеристики на устройството осигуряват бързо сърфиране в интернет, гледане и споделяне на мултимедия и работа с няколко приложения едновременно.

Притежателите на LG Optimus SOL могат да се наслаждават и споделят отличното качество както на вече създаденото съдържание, така и на това, което сами създават. 5.0-мегапикселовата камера на LG Optimus SOL разполага с функции за автоматична настройка на фокуса, автоматичен затвор и изисква малко време за направата на няколко поредни снимки (shot-to-shot). Optimus SOL ще се предлага в черен цвят.

Gingerbread моделът LG Optimus NET е достъпен и функционален смартфон, който предлага подобрени условия за сърфиране в интернет. Уиджетът LG Social+ дава възможност за бързо и лесно споделяне на информация (снимки, видео и други) в социалните мрежи като Facebook и Twitter. Social+ показва последните ъпдейти на началния екран на телефона и така потребителите могат лесно да управляват своите контакти в социалните мрежи и да споделят съдържание в различни платформи от едно-единствено приложение.

Снабден с 3,2 HVGA (8,1 см.) дисплей с резолюция от 320 x 480p, LG Optimus NET дава възможност на притежателите си да се наслаждават на по-истински емоции докато се забавляват с мултимедийно съдържание. Освен това, благодарение на функцията LG SmartShare е улеснено и споделянето на информация с други DLNA съвместими устройства. С 800 MHz процесор и 1500mAh батерия, телефонът осигурява висока производителност и удължен режим на готовност.

Цени и наличности:

- LG Optimus NET вече се предлага в търговската мрежа на Handy, Technopolis и Multirama на препоръчителна цена от 389 лева с ДДС на свободна продажба.
- Продажбите на LG Optimus SOL ще започнат до края на ноември в търговската мрежа на Technopolis с цена на устройството от около 669 лева с ДДС.

LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация:
www.lg.com

За Контакти: 

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 15 , м: 0885 769 556 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1127