СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

24 Ноември 11, 19:22 / Автор: Атос България
Атос България оптимизира снабдяването на клиентите на Търговска Лига-НАЦ АД
Компанията внедри технологична платформа, която подобрява и автоматизира процеса на доставки до аптеки, клиенти на Търговска Лига
София, 24 ноември 2011 г. – Атос България успешно внедри технологична платформа за оптимизация на процеса за снабдяване на аптеки от Търговска Лига-Национален Аптечен Център АД. Новото решение, което вече се използва от 30 клиента на Търговска Лига, е базирано на продуктите на SAP, с централна база данни и позволява на аптеките-клиенти на Търговска Лига да извършват поръчки на лекарства и да управляват продажбите си като използват технологичната платформа на принципа “плащаш, за да използваш”.

Решението предоставено от Атос България включва модул за продажба на реимбурсирани лекарства от НЗОК с поддръжка на всички необходими данни за извършената продажба и модул за свободна продажба на лекарства в аптеките. Новата интеграция позволява централизирано поддържане на ценови листи за няколко аптеки собственост на един фармацевт, както и поддръжка и актуализация на позитивен списък и рецептурни книжки.

„Интегрираното от нашия екип решение позволява оптимизация на наличните количества лекарствени продукти в аптеките, клиенти на Търговска Лига. Благодарение на разработеното от Атос SAP решение, клиентите разполагат с по-голям оборотен капитал, тъй като то позволява по-добро планиране и осигуряване единствено на необходимите продукти без излишно презапасяване,” сподели г-жа Веска Давидова, управител на Атос България. „Чрез новата платформа аптеките ще могат да автоматизират не само голяма част от административните дейности по въвеждане на поръчки за доставка, фактури, осчетоводяване, но също и процесите по извършване на справки към регулаторни органи и анализи на реализираните продажби,” добави г-жа Давидова.

Решението на Атос България позволява интеграция с НОИ за проверка на осигурителния статус, интеграция с НЗОК за предоставяне на информация за издадените фактури и интеграция със SAP ERP системата на аптеките за автоматично осчетоводяване на движенията с лекарствените средства. Внедрената от Атос платформа поддържа интеграция и със SAP ERP системата на Търговска Лига, което позволява автоматично въвеждане на поръчки за доставка на база извършени продажби в аптеката и автоматично осчетоводяване на фактурите за закупуване на лекарства от аптеките.

„Доволни сме, че с новото решение ще можем да предоставим модерна информационна платформа за управление на складовите наличности и продажбите на нашите клиенти и да облекчим работата на магистър-фармацевтите като спестяваме време. Това ще позволи на фармацевтите да бъдат по-полезни на пациентите с професионални консултации спрямо нуждите на всеки един, посетил аптеката. Избрахме Атос България за внедряването на новата технологична платформа, защото бяхме сигурни, че като водещ SAP интегратор в България и компания с доказан опит при SAP ERP интеграцията в нашия бранш, Атос ще реализира проекта успешно, професионално и в срок,” сподели Таквор Бохосян, изпълнителен директор на Търговска Лига.

За Atos
Atos е международна компания за ИТ услуги с годишни приходи от 8.7 милиарда евро и 74 000 служители в 42 държави.

На своите клиенти по целия свят Atos доставя високотехнологични транзакционни услуги, консултиране, системна интеграция и управлявани услуги. Фокусът на компанията е върху бизнес технологиите, които са двигател на прогреса и помагат на организациите да създадат компании на бъдещето. Atos е световният ИТ партньор на Олимпийските игри и е включен в Paris Eurolist Market. Atos оперира под следните търговски марки: Atos, Atos Consulting, Atos Worldline и Atos WorldGrid.

От 4 юли 2011 г. Atos официално работи и на българския пазар. Атос България e най-голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева приходи за 2010 г. и с над 100 специалисти.

За допълнителна информация: www.bg.atos.net

За "Търговска лига - Национален Аптечен Център" АД
“Търговска Лига Национален Аптечен Център” АД e водещ търговец на едро с лекарства в страната, който през 2011г. отбелязва 20 години от основаването си. През годините компанията е незаменим генератор на задълбочени пазарни проучвания и публични комуникации в здравеопазването. Тя е основен партньор на държавата и публичните фондове (НЗОК, Държавен резерв) в развитието и реформата на здравеопазването.

Компанията провежда много и успешни маркетингови кампании по налагане на нови лекарствени продукти, модернизира българската фармацевтична индустрия, лекарствоснабдяването и лекарстворазпространението. Търговска Лига е дългогодишен безлихвен кредитор на българските държавни болници и основен инвеститор в мащабни проекти за подобряване инфраструктурата на сектора и подобряване достъпността на пациента до модерна медицинска помощ.

Атос България