Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
24 Ноември 11, 16:24 / Автор: LG
Инверторните климатици на LG осигуряват домашен уют при по-ниска консумация на енергия
Подобрената битова инверторна климатизация е създадена, за да осигури на потребителите по-удобно, здравословно и щадящо околната среда решение през студените зимни месеци.
София, 24.XI.2011 – Този зимен сезон LG Electronics представя функционално и ефективно решение за домашен комфорт през студените дни. Подобрената битова инверторна климатизация е създадена, за да осигури на потребителите по-удобно, здравословно и щадящо околната среда решение през студените зимни месеци.

Основното преимущество на инверторните климатици от LG е възможността да осигуряват по-добро отопление на помещенията при по-ниска консумация на енергия, като използват до 78% по-малко електроенергия в сравнение с електрическите печки, като същевременно не отделят вредни въглеродни емисии. Колкото по-дълго време работят, толкова по-малко електроенергия консумират. Климатиците LG Inverter използват нов LG DC инвертор. Той намалява консумацията на електроенергия с до 66% в сравнение с продуктите без инверторна технология, при които въздушният поток се разпространява с постоянна скорост.

Инверторните климатици на LG сe отличават с висока отоплителна мощност, благодарение на която помещението се отоплява бързо, топлината се разпределя в рамките на голяма площ, а въздушният поток е оптимизиран. Kапацитетът на моделите позволява затопляне на въздуха в затворено помещение до 50% по-бързо от конвенционалните отоплителни продукти, като същевременно се намалява консумацията на енергия.

Благодарение на възможността си за активно разпространение на топъл въздух, LG Inverter отопляват затворени помещения изключително бързо и ефективно, дори при външна температура от -15⁰ C. Новите по-големи перки, с които разполага серията позволяват разпространение на въздушния поток до 12 метра разстояние. Посоката на въздушния поток може да бъде регулирана както по хоризонтала (5 степени), така и по вертикала (6 степени). Това позволява на потребителите да избират дали въздухът да се движи отляво надясно или отгоре надолу и до каква степен спрямо разположението на климатика в стаята. Усъвършенстваната технология за регулация на въздушния поток работи на база следния принцип - топлият въздух се насочва надолу. Перката на подобрените инверторни климатици може да се отвори в позиция до 70 градуса. В резултат продуктите на LG позволяват по-бързо, силно и мащабно разпространение на топлия въздух в рамките на затвореното помещение.

Инверторните климатици на LG с подобрена функционалност осигуряват по-голям домашен комфорт и в допълнение работят изненадващо тихо – шумът, който издават е до 19dB, благодарение на оптимизираните възможности за управление на въздушната струя. С LG Inverter потребителите могат да бъдат сигурни, че ще се радват на спокоен сън.

В резултат на това, че предлага здравословно и ефективно отоплително решение, серията климатици LG Inverter се радва на значителен успех на европейския пазар. Продуктите от гамата са налични за продажба и в българската търговска мрежа.

# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Air Conditioning Company
LG Electronics Air Conditioning Company е международна кoмпания, предлагаща продукти за отопление, вентилация и климатизация (HVAC). Компанията произвежда жилищни климатици (RAC), цялостни климатични решения (САС), осветителни тела и инсталации, работещи със слънчева енергия. LG AE предлага широка гама продукти за битови и индустриални нужди, както и специализирани бизнес решения. Наред с инoвативните технологии, маркетинговите стратегии и големите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, LG AЕ подобрява собствения си рекорд по продажби.

Източник: LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1926