Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
25 Ноември 11, 16:31 / Автор: Меркатор
Меркатор спечели престижна европейска бизнес награда
Словенската компания, която оперира у нас с бранда Roda, взе отличие в категорията „Екология и устойчиво развитие”
Словенската верига за бързооборотни стоки Меркатор, която оперира у нас с бранда Roda, спечели първо място в категорията „Екология и устойчиво развитие” на престижните Европейски награди за бизнес (EUROPEAN BUSINESS AWARDS). Церемонията по награждаването се състоя в Барселона, а 11-те победители в конкурса бяха приветствани от организаторите като „Лъвските сърца на европейската икономика”. Наградата в категория „Екология и устойчиво развитие” Меркатор получава за втора поредна година.

В заключителния етап от конкурса, считан за един от най-оспорваните в Европа, жури от авторитетни икономисти, учени, бизнесмени, политици и журналисти избра победителите в 10-те категории. До заключителната му фаза бяха допуснати 111 компании от целия континент, а на първия етап кандидатите бяха над 220 от 34 държави. Критериите, по които бяха избрани победителите, са върхови постижения, успешни практики и иновации в бизнес средата на Стария континент.

Призът за „Екология и устойчиво развитие” на Меркатор се дава за резултати на компанията не само като бизнес постижения, но и за прилагане на високи стандарти в грижата за околната среда и обществото като цяло. Специално внимание се обръща на грижите за околната среда, социалната отговорност и политиките за управление на кадрите.

Вицепрезидентът на Меркатор Груп по стратегическо управление на човешките ресурси и организационно развитие Вера Алянчич Фалеш изтъкна, че компанията приема престижната награда като признание за постигнатото дотук и стимул за развитието на дейността й в Югоизточна Европа. Горди сме, че активностите на групата оказват благотворно влияние върху клиенти, доставчици, служители и жители на местните общности, сподели тя.

Меркатор получи приза в надпревара с компании като Ecotricity Group Limited (Великобритания), Iberdrola (Испания), IKEA Retail (Италия), Timberland (Италия) и др.

За Меркатор Груп:
Меркатор Груп е словенска компания с над 60 години опит в основния си бизнес – търговия на дребно с бързооборотни стоки. Компанията се занимава също и с търговия на едро, с търговия на спортни стоки, дрехи и техническо оборудване.
Резултатите на Меркатор Груп са впечатляващи:
• присъствие в 7 държави в Централна и Източна Европа,
• над 23 600 служители,
• близо 1500 магазина на обща площ от 1.6 млн. м².

През 2010 г. Меркатор Груп реализира приходи в размер на близо 2,8 милиарда евро, което е 5,2 процента ръст в сравнение с 2009 г.
От стъпването си в България, Меркатор Груп инвестира у нас над 10 милиона евро. Компанията е представена в страната с марката Roda. 

Средносрочната стратегия на Меркатор Груп до 2015 г. включва инвестиции от 700 милиона евро като значителна част от тях ще бъде направена в България.

Източник: Меркатор

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4445