Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
29 Ноември 11, 10:03 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
ФУЛЧАРДЖЪР България започна инсталирането на първата зарядна станция за електромобили в София
Пилотният проект на компанията, разработен съвместно със Столична община и ЧЕЗ България, обхваща изграждането на седем станции за зареждане на електромобили на територията на столицата
28.11.2011 г., София. Днес ФУЛЧАРДЖЪР България АД даде старт на изграждането на зарядната инфраструктура за електробомили в България. Компанията започна инсталирането на първата станция от Пилотния си проект, осъществяван съвместно със Столична община и ЧЕЗ България. „Общо 7 зарядни устройства за електромобили ще заработят в София до края на тази година“, обяви Весела Шаранкова, изпълнителен директор на ФУЛЧАРДЖЪР България. Компанията е част от международната FULLCHARGER International, която оперира в над 23 държави. „Ние сме горди, че след 1 година активна работа в България, нашите партньори от ФУЛЧАРДЖЪР България ще могат до дни да предложат модерна и качествена зарядна инфраструктура на българските потребители“, заяви Марк Бюкер, изпълнителен директор на FULLCHARGER International.

Първите зарядни станции ще бъдат разположени на територията на "Синя зона" в централните градски части - на площад "Народно събрание", между Храм-паметника "Св. Александър Невски" и сградата на Столична община, на бул. "Македония", две точки на бул. "Стамболийски" и до БНБ. Първоначално плащането на услугата ще става с предплатени ваучери, а по-късно ще бъде въведено и заплащане чрез безконтакти дебитни и кредитни карти.

Компанията планира да изгради мрежа от около 150-200 зарядни станции до края на 2012 в София и големите градове на България. В следващите две години ще бъдат инсталирани зарядни станции и по магистралите и междуградските пътища. Според оценките на Индустриален клъстер „Електромобили“ в България към настоящия момент има вече около 1100 електрически превозни средства, като обаче фабрично произведените електромобили са не повече от 10.

"Ние предлагаме на българския бизнес изключително атрактивен бизнес модел", заяви Весела Шаранкова. „Нашата мисия е да изградим интелигентна мрежа от зарядни станции, която да донесе добавена стойност, както за нашите партньори, така и за собствениците на електрически превозни средства“, допълни тя.

За FULLCHARGER България 

FULLCHARGER България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията е създадена през 2010 година и е част от международната компания FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж. FULLCHARGER оперира в държавите от цяла Южна Европа в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и с доставчиците на енергия, за изграждането на мрежа за успешно развитие на електромобилите и тяхното ефективно използване. 

FULLCHARGER International работи в тясно партньорство с Coulomb Technologies, водещ производител на зарядни станции и разработващ мрежовия софтуер за управлението им. Технологията на Coulomb Technologies е една от най-модерните от този тип в света, с над 3000 зарядни станции ChargePoint, монтирани в 129 града по света. Освен България, плановете за развитие на мрежата на FULLCHARGER International включват Румъния, Русия, Украйна, Гърция и Кипър, с над 4500 зарядни станции ChargePoint, които ще бъдат монтирани до края на 2012 г.

FULLCHARGER България е член на Индустриален клъстер „Електромобили“ и активно работи за развитието на електромобилния транспорт в страната, създаването и изграждане на мрежа от предприемачи и производители, които да предоставят услуги и продукти за зареждане на електромобили.

www.fullcharger.com

За допълнителна информация:

Весела Шаранкова
Управител
"Фулчарджър България" АД
Тел: (02) 986 67 54
Моб. тел: 0888 97 31 37
Е-mail: vessela@fullcharger.com

За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: 088 888 98 11
Е-mail: stoyanov@proway.bg

Източник: Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1817