Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Храни

Вземи в gLOG
01 Декември 11, 13:46 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Бизнес форум MySuccess.bg in F&B предложи успешни и работещи решения на производителите на храни и напитки
„Предлагайте продукти, които съответстват на потребителските нужди”, съветва Михаил Чоролеев, изпълнителен директор на Победа АД
1.12.2011 г., София. Над 100 висши мениджъри и консултанти дискутираха добрите практики на водещите български производители и опита на големи чуждестранни компании по време на първия бизнес форум за храни и напитки MySuccess.bg in F&B – Управление на промяната. Форумът се организира от списание ENTERPRISE и се проведе на 29 ноември в Кемпински Хотел Зографски, София. Бизнес форумът акцентира върху успешните стратегии за развитие и постиженията в сектора.

„През последните няколко години секторът претърпя 30-40% спад и това направи пазара труден”, коментира Димитър Гюрджилов, изпълнителен директор на Флорина България АД. Той акцентира и почти двойното поскъпване на цените на някои от основните суровини, затрудняващо допълнително производителите, които се борят за запазване на рентабилност. Според него проблемите няма да бъдат решени през следващите няколко месеца и кризата ще продължи. Ето защо компаниите трябва да оптимизират своите разходи и да осъществяват открита комуникация с персонала, която да доведе до допълнителна мотивация и взимане на компромисни решения. Димитър Гюрджилов посъветва участниците във Форума никога да не жертват качеството и доверието на потребителите, защото това е най-грешната стратегия, която няма да ги отведе до успеха.

„Стратегията, която се стремим да следваме, е свързана с обогатяване на продуктовата гама с изцяло наши разработки”, коментира добрите бизнес практики в Победа АД изпълнителният директор Михаил Чоролеев. Той допълни, че българският пазар е ценовоориентиран и на него се предлагат продукти, „грабващи” потребителското внимание, както и такива на възможно най-ниска цена.

Изпълнителният директор на Девин АД, Цветан Лъжански, представи дългосрочната политика на компанията за развитие, която цели да обхване целия производствен цикъл – от създаването на здравословни продукти, намаляване на РЕТ опаковката и капачката, намаляване на използваните ресурси, оптимизиране на логистиката и управление на отпадъците чрез рециклиране. „Ние подкрепяме каузи и бизнес решения, които отговарят на нашата мисия и ни дават възможност да увеличим печалбата си – коментира Цветан Лъжански – само с проект „Олекотяване на РЕТ бутилката и капачката“ увеличихме печалбата с 500 хил. лв. през 2010 г., като едновременно с това намалихме замърсяването в природата“.

По време на бизнес форума MySuccess.bg in F&B беше представено проучване по отношение на храненето в България. Юлиан Добрев, директор „Изследвания” в Прагматика ООД, сподели че това, което българите ядем в момента, се е променило много повече през последните 40 години, отколкото през последните 40 000. Актуален проблем според него е и фактът, че в страната 50% от хората между 18 и 65 години имат проблеми с теглото си. „Това води до високи разходи за здравеопазване и бум на лекарствата за бързо отслабване“ коментира Юлиан Добрев. Анализите на Прагматика показват, че близо 70% от населението в България се опитва да консумира по-здравословна храна. Това води до тенденция към нарастваща употреба на БИО и ЕКО продукти. Според изследването фирмите измислят все повече нови продукти, задоволяващи неизвестни досега потребности. „Тенденциите в хранително-вкусовата промишленост дават страхотни възможности за бизнес. Бъдете от компаниите, които са активни и лидери на пазара“, бе призивът на Юлиан Добрев.

Участниците в MySuccess.bg in F&B се запознаха и с практическите аспекти на правната рамка, свързана с реклама на храни и напитки. Според Анна Ризова, партньор във Волф Тайс, е изключително важно компаниите да знаят законовите изисквания при рекламирането на техните продукти, защото това ще има даде възможност за нови приходи и намаляване на разходите. Като пример тя посочи, че Комисията за защита на конкуренцията може да налага санкции до 10% от оборота за предходната финансова година на отделна компания за реклама, която представлява нелоялна конкуренция. Лизова представи и Закона за защита на потребителите, свързан с предоставяне на точна, вярна и коректна информация, и изрази задоволството си от добрите практики, представени по време на форума и гарантиращи развитие на икономиката.

Форумът се проведе с подкрепата на Българска стопанска камара, Асоциацията на месопреработвателите, Асоциация на млекопреработвателите, Асоциация на производителите на безаколхолни напитки в България и CEED Bulgaria (Център за развитие на предприемачеството).

Спонсори на събитието: Булвария ЕАД, TBI Rent, TBI Info

С подкрепата на: NESCAFÉ® Gold, LLP Dynamics България и Баркод Системи

Food.MySuccess.bg

За контакти и допълнителна информация:

Стоян А. Стоянов
Partner&PR Manager

PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg

Източник: Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.7548