Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
01 Декември 11, 17:01 / Автор: Symmetric Communication
С концерт на Ванеса Мей започва Новогодишният музикален фестивал в НДК
Форумът събира за 26-ти път виртуозни международни и български музиканти
Световноизвестната цигуларка Ванеса Мей ще открие на 3 декември 26-тото издание на Новогодишния музикален фестивал в НДК, който по традиция среща почитателите на музиката с виртуозни международни и български музиканти. Концертът на Ванеса Мей, част от турнето The Violin Magic Period Tour, е от 20 ч. в зала 1. На сцената в Двореца на културата тя ще изпълни някои от най-големите си хитове заедно със собствен бенд и български симфоничен оркестър и хор.

Сред акцентите в програмата на музикалното събитие е юбилейният концерт на група „АКАГА” на 7 декември, от 20 ч., в зала 1. Музикантите ще отбележат 20 години на сцената със специалното участие на цигуларя Веско Пантелеев-Ешкенази. В програмата му ще се включат обичани звезди като Графа, Хилда Казасян, Любо Киров, Калин Вельов и др.

Световноизвестният симфоничен оркестър Щраус Оркестра Виена ще гостува у нас за първи път в рамките на Новогодишния музикален фестивал. В София концертите му ще бъдат два – на 8 и 9 декември от 20 ч. в зала 1 на НДК. Репертоарът на прочутия оркестър включва произведения от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета. Гостуването му в България се очаква с огромен интерес от ценителите на класическата музика.

На 20 декември, от 19 ч., солистите Орлин Горанов – тенор, Валентина Корчакова – сопран, Педро Наваро - китара /Испания/ ще зарадват публиката с изпълнения, обединени в цикъла „Вечната музика”. В програмата са включени творби на Бетовен, Пучини, Й. Щраус, Чайковски, Шопен и др.

Хореографите Рохас и Родригес събират на 21 декември на сцената в зала 1 едни от най-добрите танцьори и фламенко музиканти и певци, сред които китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”. Спектакълът носи името „Cambio De Tercio”.
Повече за акцентите и амбициите на 26-тото издание на фестивала ще можете да научите на специална пресконференция на 6 декември. Допълнително ще Ви изпратим покана за нея.

НДК си запазва правото за промени в програмата.

За фестивала:
Новогодишният музикален фестивал в НДК е създаден през 1986 г. от диригента Емил Чакъров /1948-1991/, най-талантливият ученик и асистент на Херберт фон Караян, който пренася в България вдъхновението си от музикалните празници във Виена.
Вече 26 години форумът събира в навечерието на Коледа и Нова година виртуозни изпълнители в различни музикални жанрове, които създават празнично настроение и много емоции у почитателите на музиката. Сред гостите на фестивала през годините са: цигуларите Найджъл Кенеди, Вадим Репин, Пол Гершуин, Мила Георгиева, Олег Каган, Васко Василев и Веселин Панталеев /Веско Ешкенази/, цигулковото дуо Ангел Станков – Йосиф Радионов, кларинетистът Петко Радев, китаристът Александър Лагоя, струнен квартет ‘Ардити’, пианистът Боян Воденичаров, диригентите Росен Миланов и Юлиян Ковачев и много други музиканти, оперните певци Александрина Пендачанска, Валери Попова, Иван Консулов, Стефка Евстатиева, Дарина Такова, състави като Българската хорова капела “Светослав Обретенов” с диригент Георги Робев, Камерен ансамбъл “Софийски солисти”, Симфоничния оркестър на БНР, фолклорните ансамбли “Пирин”, “Тракия” и др.
По традиция в програмата са включени изпълнение на млади музикални надежди.

Източник: Symmetric Communication

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5646