Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
08 Декември 11, 13:21 / Автор: LG
LG установява нов HD стандарт при мобилните телефони с дисплея TRUE HD IPS
Революционният TRUE HD IPS дисплей на LG Electronics наложи нов стандарт по отношение на резолюцията на екрана при мобилните телефони. Той предлага по-висока резолюция, по-голяма яркост и яснота на изображенията, а цветовете, които възпроизвежда са максимално близки до оригиналните.
София, 08.12.11 г. – След като по-рано тази година LG представи първия смартфон с 3D дисплей без очила Optimus 3D и първия смартфон снабден с нов тип NOVA дисплей с яркост от 700 нита Optimus Black, компанията добави към набора от иновативни решения още едно революционно предложение – дисплеят True HD IPS.

Дисплеят True HD IPS направи своя световен дебют с пускането на смартфона Optimus LTE в Корея, където телефонът наложи нов стандарт по отношение на резолюцията на екрана при устройствата поддържащи 4G. Новият 4,5-инчов True HD IPS дисплей, с който разполага смартфонът е разработен в тясно сътрудничество с дъщерната компания LG Display. Той предлага по-висока резолюция, по-голяма яркост и яснота, а цветовете, които възпроизвежда са максимално близки до оригиналните.

Според актуален доклад на международната агенция за продуктово тестване и сертифициране Intertek дисплеите IPS се отличават с по-добро качество в сравнение с AMOLED дисплеите по отношение на точност на цветовете, яркост, консумация на електроенергия и производителност.

Според LG дисплеят True HD IPS ще пренесе изживяванията, свързани с гледането на съдържание на мобилни устройства на следващо ниво благодарение на:

• По-лесен достъп до информацията с HD резолюция от 1280 x 720 пиксела и съотношение на картината 16:9 без изкривявания – стандарти, които се използват в телевизионната индустрия;
• По-ясен и отчетлив текст благодарение на адитивния цветови модел RGB от 329 пиксела на инч (ppi);
• Реални цветове, които са приятни за окото;
• Автоматично настройване на цветовете благодарение на специализирания софтуер Mobile HD Graphic Engine на LG;
• Софтуерът HD Movie Editor за бързо и лесно редактиране на персонализирани HD видео клипове.

“Тъй като се очаква мобилните устройства да се превърнат в основната платформа за консумиране на медийно съдържание при LTE технологиите, необходимостта от разработването на дисплеи за смартфони с висока резолюция ще става все по-належаща”, каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Смартфонът Optimus LTE, снабден с True HD IPS дисплей ще установи нов стандарт, позволявайки на потребителите да се наслаждават на красива и детайлна картина във висока резолюция, дори когато са в движение”.


# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация:www.lg.com
technology. 

For more information, please visit
www.lgnewsroom.com

Източник:
www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1402