Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

08 Декември 11, 16:29 / Автор: Агенция НОА
Международна фондация We Are Water обявява We Art Water Film Festival
- Организираният от фондация We Are Water международен филмов фестивал за кратки форми е отворен за участие на творци от цял свят. - Целта на филмовия фестивал We Are Water е да информира и алармира за световния воден проблем.
София, 7 декември 2011 г. - Творци в областта на филмовото изкуство от цял свят могат да подкрепят каузата на международна фондация We Are Water със своето участие в новата инициатива на фондацията, международен конкурс за кратки филмови форми.

Важна стъпка в разрешаването на всеки проблем е неговото осъзнаване. Затова, една от основните задачи, които международна фондация We Are Water си поставя, е повишаване информираността на населението на земята за нарастващия световен воден проблем. Другата цел на фондацията е да работи за минимизиране и разрешаване на проблемите с недостига на чисти водни ресурси за нарастващото население на планетата.

Още от самото създаване на фондацията, много публични личности от различни сфери подкрепиха каузата. Първият проект на фондация We Are Water бе документалният филм «Аралско море. Изгубеното море» на именитата испанска режисьорка Исабел Койшет. Той разказва за една от най-големите екологични катастрофи в историята, пресъхването на Аралско море. В проекта се включват и актьорите Бен Кингсли и Тим Робинс. През 2010 година, филмът има официална премиера едновременно в 20 града по света, сред които и София. Лентата впечатлява многобройна публика. Представена е и на редица международни фестивали.

С убеденост в силата на изкуството да достига до най-широка аудитория, в края на 2011 г., фондация We Are Water призовава филмовите творци да се включат в надпреварата на нов фестивал за кратки филмови форми, наречен We Art Water. Фестивалът има три конкурсни категории: микро документалистика (кратък документален филм), анимация (допустими са всички техники на анимацията) и мобилни устройства (филми, заснети с мобилни устройства). За да бъдат включени в конкурсната програма, материалите трябва да отговарят на следните условия:
- Да са създадени специално за участие във фестивала We Art Water;
- Да отговаря на темата избрана от ООН за Световния ден на водата 2012: «Безопасност на водата и храната».
- Да е с продължителност между 1 и 3 минути.
- Аудиото или текстовете, част от творбите, да бъдат на английски език или с английски субтитри.
- В началото и края на всяко произведение, трябва да са включени задължителни заставки.

- Да бъдат предоставени в периода между 14 ноември 2011 г. и 30 март 2012 г.

Регистрацията за участие във филмовия фестивал We Art Water става по интернет, на сайта на фестивала www.wearewater.org/festival. Там е публикувана цялата информация за събитието.

Журито на фестивала We Art Water, председателствано от Исабел Койшет, ще селектира по 10 финалисти във всяка категория. От тях ще излъчи по един победител в категория. Още една четвърта награда ще бъде дадена на автора на филма, събрал най-много от гласовете на публиката, дадени чрез интернет гласуване на официалния сайт на фестивала. Четиримата победители ще бъдат обявени на специална церемония. Те ще имат възможността да пътуват с екип на фондация We Are Water и да заснемат документален филм за един от проектите на фондацията.

Информацията за целите и проектите на международна фондация We Are Water е публикувана в интернет на адрес www.wearewater.org. Експо Баня София, изложбената зала на Рока България, представител на международна фондация We Are Water у нас, организира по заявка специални прожекции на първия проект на фондацията - документалният филм «Аралско море. Изгубеното море».

Фондация „We Are Water"

Фондация „We Are Water" е инициатива на Roca и от самия си старт е посветена на опазването на околната среда, както по отношение на продуктите, така и на производствения процес.

Фондацията има две главни цели. Първата е да повишава културата на използване на водата сред обществото и институциите, което ще подпомогне икономическото развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората главна цел се отнася до участие в дейности, които имат за цел да минимизират негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Тези дейности могат да бъдат свързани с инфраструктура, обучение, здравеопазване и научни изследвания.

Фондация „We Are Water" може да действа самостоятелно или в сътрудничество с институции и неправителствени организации при положение, че техните проекти са в унисон с целите на Фондацията.

В България, както и по света, фондацията се подкрепя от известни личности и утвърдени професионалисти в различни сфери – наука, икономика, политика, образование, култура, изкуство.
www.wearewater.org

За допълнителна информация, моля, свържете се с:
Мария Иванова
Агенция НОА ООД
Тел: 02/ 944 5050
m.ivanova@noapr-bg.com

Източник:
www.noapr-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4857