Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

12 Декември 11, 17:16 / Автор: УниКредит Булбанк
Pioneer Investments предлага защита на инвестициите в евро чрез нови класове дялове
• Инвеститорите имат възможност да диверсифицират спестявания в активи, деноминирани в долари
УниКредит Булбанк дава възможност на инвеститорите да неутрализират риска от колебанията на валутния конкурс долар/евро. Банката започва да предлага на клиентите си нови класове дялове, хеджирани в евро, на два от фондовете на Pioneer Investments – „Стратегически приход“ и „Американски високодоходен“. Чрез новите класове дялове, на инвеститорите се дава възможност да защитят вложенията си в евро.

Взаимните фондове „Стратегически приход“ и „Американски високодоходен“ инвестират в активно управлявани портфейли от американски държавни и корпоративни облигации, като реализират приходите си в американски долари. Новите класове дялове допълнително хеджират валутния курс на американския долар към еврото. По този начин инвеститорите имат възможност да диверсифицират своите спестявания в активи, деноминирани в долари, без да се изложени на колебанията на валутния курс между долара и еврото.

Очакванията на инвестиционните мениджъри на Pioneer Investments са възстановяване на финансовите пазари след последните решения за Еврозоната.

„Вярваме, че потенциалът за ръст на глобалните финансови пазари е в рамките на 15-20%“, коментира Джордано Ломбардо, главен инвестиционен мениджър на Pioneer Investments.

В новите класове дялове може да се инвестира и чрез продукта „Спестовен план“, който позволява на клиентите да инвестират редовно с избрани от тях месечни вноски. Продуктът Спестовен план, както и фондовете на Pioneer Invetsments се предлагат във всички клонове на УниКредит Булбанк в страната.

Фондовете „Стратегически приход“ и „Американски високодоходен“ са сред колективните схеми на Pioneer, които през тази година получиха награда за отличното си представяне. Отличието се дава от международното издание Global Investor, чийто издател е Euromoney, за постижения в управлението на активи и обслужването на фондове.

В България Pioneer Investments е лидер на пазара на колективните инвестиционни схеми, като към 30 ноември 2011 г. нетната стойност на активите на фондовете му възлизат на 182 млн. лв. (над 2 млн. лв. активи са инвестирани през продукта „Спестовен план“).

Условия за ползване (Disclaimer): Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение. Стойността на дяловете на Фондовете и доходът от тях могат да се понижат. Печалбата не е гарантирана и съществува риск за инвеститорите да не си възстановят пълния размер на вложените средства. Инвестициите в договорните фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата, или с друг вид гаранция. Бъдещите резултати от дейността на договорните фондове не са задължително свързани с резултатите от предходни периоди.

Източник: УниКредит Булбанк

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1155