Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

12 Декември 11, 19:18 / Автор: Медиаспот
Experian - България подпомага изложбата "Моят свят"
“Моят свят” е озаглавена изложбата с рисунки на възпитаниците на Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа “Св. Иван Рилски” , която беше открита днес в Техническия университет – София. Хлапетата, които са на възраст между 3 и 7 години, са подготвили 40 платна, които разкриват как изглежда светът навън през техните очи.
“Моят свят” е озаглавена изложбата с рисунки на възпитаниците на Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа “Св. Иван Рилски” , която беше открита днес в Техническия университет – София. Хлапетата, които са на възраст между 3 и 7 години, са подготвили 40 платна, които разкриват как изглежда светът навън през техните очи.

Идеята на събитието е да покаже, че децата от социалните домове не се различават по нищо от онези, които имат свое семейство. Представянето на картините демонстрира, че те имат огромен потенциал и заложби, които - превърнати в умения, могат да им бъдат полезни в живота.

За нас не само времето по Коледа е време за благотворителност, това трябва да се случва през цялата година, заяви при откриването на изложбата заместник-ректорът на Техническия университет проф. Валери Младенов.

„Това събитие го организирахме съвместно с българския офис на най-голямата компания, която предлага аналитични услуги в света, ЕКСПИРИЪН, която дава работа на много от нашите студенти. Аз вярвам, че сред тези дечица от Дом „Иван Рилски“ са и нашите бъдещи студенти. Това са деца, които носят огромен потенциал в себе си, който чака само някой да го стимулира, за да бъде проявен”, допълни проф. Младенов.

„През последните 4 години служителите на Експириън създадохме и поддържаме различни инициативи за работа с децата, като последната година офисът ни в България спечели проект за финансова подкрепа от Експириън на глобално ниво. Кампаниите, които провеждаме, са насочени към развитието на емоционалните и социални умения на децата, да могат да общуват по-пълноценно помежду си, както и с хора - различни от възпитателите от дома”, отбеляза Дарина Орешарова, мениджър „Развитие” в Експириън. По думите й служители на компанията посещават дома, за да играят и четат книжки с децата, извеждат ги на разходка на Витоша и в Южния парк, боядисват заедно яйца за Великден. Случва се да гледат театър или децата да им гостуват в офиса, за да видят една типична работна среда. „Това са ситуации, които за децата със семейство са ежедневие, но за децата от дома са нещо ново, непознато и интересно”, смята Орешарова.
Това събитие стана възможно благодарение на подкрепата, която домът получава от Експириън, която започна като едно обикновено социално общуване и продължава вече няколко години, заяви директорката на Дом „Св. Иван Рилски” Антоанета Иванова. По думите й децата от дома са изключително пълноценни, а подкрепата, която получават през цялото това време, е била целенасочена и за определени дейности, от които възпитаниците имат небходимост и полза.

„Тази изложба ни кара да се замислим за отговорното родителство, за общуването без агресия и уважението към другия, заради неговите качества и умения. Когато гледаме картините е добре да бъдем максимално отворени към посланието, което всяко дете е кодирало, и да разгледаме изложбата с очите на детето – като си позволим да помечтаем”, каза пред гостите на събитието Юлия Пъшкина от Арт-работилница „Две ръчички”. Изработването на детските рисунки е възможно благодарение на напътствията и грижата на специалистите от арт-работилницата.

Изложбата на творбите на децата от „Св.Иван Рилски” се намира в една от най-комуникативните части на Техническия университет – фоайето на 12 учебен корпус. Експозицията ще остане достъпна до 22 декември. Трийсетте пана, върху които са разположени рисунките, ни показват света, в който живеем, през погледа на децата, които са на възраст между 3 и 7 години.

Посланието на изложбата ще бъде разпространено и чрез 1000 картички. Те съдържат част от рисунките, но и носят на гърба си едно своеобразно детско есе, за това какъв искам да стана като порасна, за какво мечтая и защо е важна подкрепата на всеки. Всеки гост на изложбата има възможност да я допълни, като нарисува своя картина.

За Контакти: press@mediaspot.bg

Източник:
www.mediaspot.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1129