Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
14 Декември 11, 21:52 / Автор: safenet.bg
Ученици стават сценаристи за международния Ден за безопасен Интернет
Националният център за безопасен Интернет организира конкурс за ученици - за написване на сценарий за кратка пиесa на тема „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и... безопасно“ – темата на международния Ден за безопасен Интернет (Safer Internet Day) през 2012 година.
Националният център за безопасен Интернет дава възможност на всички български ученици от 1-ви до 12-и клас да изявят таланта си и да получат страхотни награди, осигурени от Мобилтел, Майкрософт България и Kabinata.com! Конкурсът е за написване на сценарий за кратка пиесa на тема „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и... безопасно“ – темата на международния Ден за безопасен Интернет (Safer Internet Day) през 2012 година.

Трите най-добри творби ще бъдат наградени и поставени на сцената на столичен театър в самия Ден за безопасен Интернет, който по традиция ще бъде отбелязан във втория вторник на февруари – 07.02.2012 година.

Победителите ще бъдат определени от авторитетно жури под председателството на заместник-министъра на образованието, младежта и науката г-жа Милена Дамянова. Основните критерии за оценка са съответствие с темата на Деня за безопасен Интернет, оригиналност на идеята и включването на различни поколения в сюжета.

Разработени са специални помощни уроци, материали и информация, които да послужат при подготовката за участие в надпреварата. Готовите сценарии трябва да се изпращат на адрес safenet@online.bg до 15-и януари.

Темата на Деня за безопасен Интернет насочва вниманието към необходимостта от общуване между различните поколения, което е най-сигурната защита на децата във виртуалния свят. Младите поколения може да са с добра компютърна грамотност, но им липсват житейският опит и социалните умения на по-възрастните, които станаха жизнено важни за предотвратяване на различните видове заплахи в онлайн-средата. За участие със свои инициативи и дейности в Деня за безопасен Интернет 2012 г. от България вече са се регистрирали близо 70 училища и организации.

За повече информация: http://safenet.bg/index.php?id=1391&art_id=15863

За Контакти: Яна Петковска - petkovska@deconi.bg, 0885067927

Източник:
http://safenet.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1128