Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

19 Декември 11, 13:51 / Автор: УниКредит Булбанк
Standard and Poor’s потвърди най-високия възможен рейтинг в България на УниКредит Булбанк
Според агенцията сред причините за силната позиция на банката е по-консервативната й стратегия в сравнение с конкурентите й
• Според агенцията сред причините за силната позиция на банката е по-консервативната й стратегия в сравнение с конкурентите й

Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс (Standard and Poor’s) потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на УниКредит Булбанк на BBB/A-3. Това е най-високият кредитен рейтинг, даден на българска банка и е равен на рейтинга на България. Перспективата е определена на стабилна.

Рейтингът отразява „силната бизнес позиция на банката, силния капитал и печалба, адекватното управление на риска, финансирането и ликвидността”, смятат от агенцията.

“Считаме, че УниКредит Булбанк е стратегически важна банка от групата на УниКредит”, се допълва в официалното съобщение на Standard and Poor’s.

Според рейтинговата агенция силната бизнес позиция на банката е резултат от „водещия местен франчайз, по-консервативната стратегия от конкурентите на пазара и опитния мениджърски екип.”

За Контакти: UniCredit Bulbank

Източник: UniCredit Bulbank

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5713