Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
19 Декември 11, 13:53 / Автор: LG
Климатик на LG става първият в света със сертификат за ниско ниво на въглеродни емисии
LG Electronics обяви, че Multi V III е първият климатик в света, получил сертификат за ниско ниво на въглеродни емисии.
:София, 19.ХII.11 г. – LG Electronics обяви, че Multi V III е първият климатик в света, получил сертификат за ниско ниво на въглеродни емисии. Удостоверението е издадено от Carbonfund.org - северноамериканска организация, оценяваща влиянието на хората и бизнеса върху околната среда.

Carbonfund.org издава удостоверението на база на емисиите, отделяни от продукта по време на целия му жизнен цикъл – от неговото производство, през транспортирането, употребата и окончателното му бракуване. Признанието, което Multi V III получава до голяма степен се дължи на специализираната програма на компанията за анализ на жизнения цикъл, чиято цел е да намали отделянето на въглеродни емисии като цяло.

Multi V III е създаден с мисъл за природата, като същевременно с това продуктът е изключително мощен. Снабден с уникалната инверторна технология на LG Inverter Technology, моделът Multi V III разполага с коефициент на енергийна ефективност 4,6 – едно от най-високите нива на коефициента в индустрията. По този начин Multi V III отделя по-малко въглероден диоксид в сравнение с всички останали климатици на пазара, като така спомага за ограничаването на процеса на глобално затопляне.

“Потребителите в Северна Америка показаха много висок интерес към продуктите, създадени с грижа към природата”, каза Хуан-йонг Нох, ръководител на LG Electronics Air Conditioning & Energy Solution Company. “Щастливи сме, че можем да предложим продукт, който отговаря на изключително високите стандарти на Carbonfund.org. Като компания, която предлага цялостни решения за отопление, вентилация и климатизация, както и енергийни решения, LG е ангажирана да развива продукти, които разполагат с оптимизирани технически характеристики и същевременно щадят околната среда”.

Климатикът Multi V III ще се предлага в Северна Америка от края на тази година. LG вече демонстрира своето засилено присъствие на пазара за VRF климатици (системи с променлив дебит на хладилния агент) в Северна Америка, като регистрира ръст от 201% – от 4% пазарен дял през 2010 година до 8,9% през 2011 година.

# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Air Conditioning Company
LG Electronics Air Conditioning Company е международна кoмпания, предлагаща продукти за отопление, вентилация и климатизация (HVAC). Компанията произвежда жилищни климатици (RAC), цялостни климатични решения (САС), осветителни тела и инсталации, работещи със слънчева енергия. LG AE предлага широка гама продукти за битови и индустриални нужди, както и специализирани бизнес решения. Наред с инoвативните технологии, маркетинговите стратегии и големите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, LG AЕ подобрява собствения си рекорд по продажби.

Източник:
LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.475