СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Гурме

20 Декември 11, 14:36 / Автор: Anett&Co
Вино и сериали – очаквано добрата комбинация
Българите прекарват свободното време основно у дома, пред телевизора, сочи статистиката.
Tова не е изненада за никого, предвид грандиозния успех на родните тв продукции през последните две години. Новите български сериали държат милиони зрители със затаен дъх и широко отворени очи.

И докато многобройните фенове си доставят удоволствие с поредния епизод на някой от хитовите филми, все пак има хора, които страдат от излъчването му. Това са представителите на ресторантьорския бранш, чиито заведения остават празни в часовете, отредени за вечеря. По-находчивите от тях обаче, са измислили начин да привличат клиентела и по оригинален начин да върнат ТВ маняците обратно на масите си. Така например варненският предприемач Петър Илиев лансира т.нар. „Вечери на българските сериали” в своя ресторант, по време на които всеки желаещ може да се наслади на любимия си „Стъклен дом” в понеделник или на друг касов хит, излъчван в родния ефир. Поредната доза телевизионна емоция бива сервирана на 52инчов плазмен монитор, а към нея вървят атрактивни кулинарни предложения на специална цена.

‘’Заведенията по Черноморието и без това изпитват затруднения през зимата, а притегателната силна на новата вълна български телевизионни продукции още повече задържа хората по домовете. Нашата идея е просто един начин да изберем българското и да обвържем хубавите български филми с домашна кухня по нашенски’’ – споделя Петър Илиев, собственикът на ресторант Home Dine&Wine.

Друга интересна инициатива, която набира все по-голяма популярност, е т.нар. WINE TIME. С нея екипът на Home Dine&Wine подканва да се отпуснем и да се отдадем на заслужен релакс след края на натоварения работен ден. Идеята е да се докоснем до традицията на аперитива, която повелява, че чаша вино преди вечеря отключва сетивата и подготвя за насладата от вкусa на храната. Всеки ден от 17 до 20 часа може да се възнаградите с чаша подбрано вино, поднесена с вкусни хапки по домашна рецепта на специална цена. Кулинарните изкушения, предлагани в ресторанта, са дело на главния готвач Десислав Георгиев, който гарантира на ценителите на добрата кухня, че ще останат доволни. Негов специалитет са домашно приготвените пушени и мариновани риби, ястията на пещ и десертите по оригинални рецепти.

„Радваме се на по-голяма посещаемост. Клиентите възприемат доста добре идеята да съчетаят хубавото вино с любимия сериал и апетитно ястие. Това е традиционно добра вечеря за българина и сме доволни да им доставяме тази приятна емоция”, казва Шеф Георгиев.

За Контакти:

Anett&Co