Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
21 Декември 11, 13:52 / Автор: LG
LG и Intel ще работят заедно за внедряването на Intel Wireless Display
София, 21.ХII.11 г. – LG Electronics и Intel сключиха стратегическо партньорство, в рамките на което заедно ще въведат технологията Intel Wireless Display (WiDi) в различни продукти на LG. Intel WiDi ще бъде интегрирана в Smart телевизорите CINEMA 3D, които ще се предлагат от следващата година, като по този начин те ще станат първите в индустрията, които разполагат с технологията. Intel WiDi е интерфейс за безжично свързване, който позволява на потребителите да споделят висококачествено съдържание от мобилни компютри и други мобилни устройства на широкоекранни телевизори, проектори и монитори.
LG и Intel ще си сътрудничат по отношение на технологията на Intel WiDi, за да разширят достъпа до съдържание при Smart телевизорите CINEMA 3D

София, 21.ХII.11 г. – LG Electronics и Intel сключиха стратегическо партньорство, в рамките на което заедно ще въведат технологията Intel Wireless Display (WiDi) в различни продукти на LG. Intel WiDi ще бъде интегрирана в Smart телевизорите CINEMA 3D, които ще се предлагат от следващата година, като по този начин те ще станат първите в индустрията, които разполагат с технологията. Intel WiDi е интерфейс за безжично свързване, който позволява на потребителите да споделят висококачествено съдържание от мобилни компютри и други мобилни устройства на широкоекранни телевизори, проектори и монитори.

“Благодарение на това стратегическо партньорство потребителите на CINEMA 3D Smart телевизори ще имат улеснен достъп до повече съдържание”, каза Сеок-хо Рох, старши вицепрезидент в подразделението за телевизори на LG Home Entertainment Company. “Intel WiDi ще бъде една от функциите, които ще предложим на нашите клиенти, за да им осигурим още по-голямо удобство при забавление със Smart телевизорите CINEMA 3D. По този начин също така допълнително ще отличим продуктите си от конкурентните на пазара”.

“Intel планира да внедри технологията Intel WiDi в различни видове устройства, за да осигури на потребителите по-лесно и приятно забавление“, каза Хий-Сунг Лий, управляващ директор на Intel Korea. „В резултат на съвместната ни работа с LG Electronics потребителите на телевизорите LG CINEMA 3D Smart ще могат да се възползват от предимствата на Intel WiDi, без да купуват външен адаптор”.

Освен че позволява споделянето на вече наличното и свалено съдържание на мобилни компютри и устройства, Intel WiDi предлага нов, по-богат избор от онлайн съдържание за собствениците на Smart CINEMA 3D телевизорите, проекторите и мониторите. Така, чрез технологията, потребителите могат да гледат клипове от YouTube и стрийминг на телевизионни предавания директно от сайтовете, които ги излъчват. За целта те могат да пуснат съдържанието от своя ноутбук или смартфон и да се забавляват на големия CINEMA 3D дисплей.

Също както жичните стандарти за свързаност, като HDMI и USB кабели, Intel WiDi не се нуждае от наличието на активна безжична мрежа или достъп до WiFi, за да прехвърли информация между външно мобилно устройство и CINEMA 3D Smart дисплей. Intel WiDi осъществява директна връзка между чипа за WiFi в мобилното устройство и Smart CINEMA 3D дисплея.

Освен това, Intel WiDi не ограничава функционалността на мобилното устройство докато съдържанието се споделя в реално време. Потребителите могат да споделят съдържание от своя ноутбук или таблет на Smart CINEMA 3D телевизор, проектор или монитор и в същото време да работят с него без затруднения.

LG и Intel ще организират и съвместни маркетингови кампании. CINEMA 3D продуктите, оборудвани с технологията Intel WiDi ще бъдат представени на изложението за потребителска електроника CES следващия месец в Лас Вегас, САЩ.

LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Еднвоременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Intel
Intel (NASDAQ: INTC) е световен лидер в компютърните иновации. Компанията проектира и изгражда ключовите технологии, които служат за основа на компютърните устройства в света. За допълнителна информация за Intel, моля посетете newsroom.intel.com и
blogs.intel.com.
Intel и логото на Intel са търговски марки на Intel Corporation в САЩ и други страни. Технологията Intel WiDi се нуждае от компютър, съвместим адаптер и телевизор, които поддържат Intel Wireless Display. Аудио-визуалното съдържание с резолюция от 1080p, в Blu-ray формат и друго защитено съдържание се поддържат само от процесорите на Intel Core от второ поколение. За повече информация моля посетете
www.intel.com/go/widi


За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics,
т: 02 989 51 51, м: 0885 769 556 и @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
www.lge.com/bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1516